Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kezdődhet a vetítés (Képhatás)
Odeon-Lloyd: több mint mozi
Szerző: Sulyok Máté
2003. március 24. 09:54

Az artmozi-hálózat 14. filmszínháza nyílik meg Budapesten az Odeon-Lloyddal – tájékoztatta a sajtó képviselőit március 20-án Port Ferenc a beruházó cég vezérigazgatója. A Budapest Film Rt. ezzel befejezte tizenkét éve tartó moziépítészeti és rekonstrukciós programját. A beruházó Budapest Film szolid nyereséget remél a filmcentrumtól.

Az elmúlt évben a budapesti multiplexek látogatottsága 3-3,5 százalékkal csökkent, míg az artmoziké 20 százalékkal nőtt, ami több mint 920 000 jegy eladását jelenti. A munkálatok 80 millió forintos költségét a Hunyadi mozi eladásából származó összeg fedezte. A technikai felszerelés egy részét, valamint a székeket a 2001-ben bezárt Rózsadomb moziból hozták át. A felújítás összköltségvetése négyzetméterenként 120 ezer forint volt, ami nem sok - tette hozzá Port Ferenc.

Gyakorlatilag új filmforgalmazó cég jelent meg Magyarországon – mondta Borsos Erika, az üzemeltető Odeon Kft. ügyvezető igazgatója –, hiszen az eddig videókazetta- és mostantól DVD-kölcsönzéssel illetve kiadással foglalkozó cég évente 2-4 filmet kíván bemutatni saját mozijában. A moziműsor fő profilját az Odeon által már (videón) forgalmazott művek alkotják. Az Odeon-Lloyd mozi premierje a 80-as évek egyik kultuszfilmje, Jean-Jacque Beineix Betty Blue (37°C le matin) című filmjének több mint háromórás rendezői változata, amely 67 perccel hosszabb az eddig vetítettnél, de látható lesz az Oscar-díjas Cinema Paradiso is.

Az 1937-ben Hofstätter Béla és Domány Ferenc tervezte, ötszáz nézőt befogadó Lloyd mozi (a későbbi Duna) 2000 végén zárt be. A Hollán Ernő utca 7. szám alatti filmszínház felújításakor a Budapest Film figyelembe vette a műemléki védettséget, így az eredeti tervrajzok alapján, az eredeti homlokzat és bejárati portál megtartásával, a korhangulatot idéző belsőépítészeti átalakítások zajlottak. (Az előcsarnok linóleum padlója és a mozaikoszlopok is a harmincas évek divatját idézik.) A nézőket most már korszerű technika, kényelmes bársonyszékek, nagy sortávolságok is csábíthatják az Odeon-Lloydba.

A száz férőhelyes mozi a tékával, az előcsarnokkal és a kávézóval kulturális centrumként üzemel majd, a tervek szerint délelőtt, illetve este tíz óra után más rendezvényeknek is helyet ad. Az előcsarnokban kiállítások lesznek, minden szerdán Odeon filmklubot szerveznek, havonta egy-egy téma köré csoportosítva, különböző társművészetek bevonásával egészítik ki a vetítéseket. Az eddig videokazetta és DVD kölcsönzéssel foglalkozó Odeon havonta 80-90 ezer látogatóval, évi 170-180 ezer alkotás kölcsönzésével büszkélkedhetett.

A több mint ötezres filmkínálattal rendelkező Odeon
kinőtte eddigi helyét, s így a nézőtér „rovására” bővült a kétszintes kölcsönző. A játéktér viszont színpadot is kapott, s így nemcsak filmvetítések, hanem az Odeon Art Video egyéb rendezvényei is – Utolsó Csepp Fesztivál, Oscar-díj vetélkedő – megjelenhetnek az Odeon-Lloyd Moziban.

www.odeon.hu

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!