Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Mozart a kapuk előtt! (Komolyzene)
Díszbemutató a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Szerző: Albert Mária
2003. március 19. 12:41

Zseni vagy mosdatlan szájú elmebeteg, hajbókoló, majd kegyvesztett udvaronc avagy forradalmár - teszik föl a kérdést a bulvár ízű életrajzi regények szerzői Mozart sorsával kapcsolatban. A zenetörténet persze árnyaltan elemzi a zeneszerző életének tényeit, milyen ellentmondások és mi okból feszültek (ha egyáltalán voltak) az életmű és a személyiség között. A föltételezett ellentmondást vitte színre Michael Kunze és Lévay Szilveszter harmadik musicalje.

Lévay Szilveszter

A szerzőtársak egyébként három évtizede dolgoznak együtt, a Grammy-díjas komponista és Kunze számos sikeres hollywoodi filmslágert írt - többek között Elton John és Donna Summer számára. A nyolcvanas évek végén érezték úgy, hogy váltaniuk kell, nagyobb lélegzetű műveket hoznának létre. A Hexen, hexen című musical volt az első kísérlet, majd az Elisabeth következett, amely Japántól Hollandiáig és Magyarországon is rendkívüli sikert aratott.

Sisi, az excentrikus hercegnő, aztán tragikus sorsú királyné történetét itthon Kerényi Miklós Gábor rendezte, a munkakapcsolat tehát adott volt a Mozart! alkotóival. A Budapesti Operettszínház számára a Elisabeth szövegének fordítója, Müller Péter Sziámi készítette el ennek a darabnak a magyar változatát is. A szereplőket meghallgatáson választották ki, a címszerepre Dolhai Attilát és Magócs Ottót szemelték ki. A zeneszerző feleségét Konstanzét Szinetár Dóra illetve Siménfalvy Ágota alakítja.

A szereplők...

Érdekes szerep még Colloredo salzburgi érseké, ezt Szabó P. Szilveszter és Németh Attila játssza. Wolfgang Amadeus Mozart nővérét Nannerlt pedig Janza Kata és Bíró Eszter kelti életre. Fontos feladat jut még a zenés játékban Polyák Lillának ás Náray Erikának, Molnár Piroskának és Felföldi Anikónak, Bardóczy Attillának és Földes Tamásnak, Szolnoki Tibornak és Forgács Péternek.

A szerzőpáros persze már a következő darabján munkálkodik: a Manderley-ház asszonyának filmvászonról ismert történetéből írnak musicalt. A Mozart! több éves bécsi sikersorozatának folytatását várja a színházigazgató-rendező  a budapesti bemutatótól. A hazai nézők március 21-től kettős alakban ismerhetik meg Mozartot, az alkotó zsenit felnőtt alakban és a tiszta, gyermeki lényt.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!