Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Majdnem teljes a leltár (Archívum)
A Magyar Rádió a legjobb bőgősöket keresi
Szerző: H. Magyar Kornél
2003. január 28. 11:07


Maloschik Róbert, a rádió Bartók Adó-főszerkesztőségének egyik legkreatívabb munkatársa hivatásos dzsesszrajongó. Ebben a minőségében évek óta hatalmas erőbedobással szervezi az intézmény falain belül a fiatal tehetségeket felfedező versenyeket, amelyek eddig is olyan tehetségeket adtak a műfajt kedvelő közönségnek, mint például Oláh Cumó Árpád zongorista.

John Patitucci
A verseny eredeti célja egy teljes dzsesszformáció kialakítása
, aminek értelmében az elmúlt években már megrendezték a legjobb zongoristát, szaxofonost, gitárost, énekest és dobost kiválasztó versenyeket. Idén az utolsó láncszem is helyére kerül, a basszushangszer kezelői két kategóriában mérkőzhetnek meg egymással: bár a nagybőgő és a basszusgitár ma már meglehetősen eltérő alkalmazáskörrel rendelkezik, mégis, több versenyző mindkét hangszerrel benevezett a mezőnybe az értékes díjakért.

Mint minden évben, a kitartó szervező Maloschik az idén is nagy dobással rukkolt elő: ahogy az elmúlt években olyan nemzetközi sztárokat sikerült megnyerni ügye érdekében, mint az énekes Al Jarreau, a gitáros Pat Metheny vagy a dobos Jack DeJohnette, idén a világhírű New York-i bőgős-basszusgitáros John Patitucci vállalta el a verseny tiszteletbeli elnökének tisztét. Az elnök és alelnök személye sem csekélyebb hazai viszonylatban: Egri János és Barcza Horváth József az újabb magyar generációból a mély hangszer két legnagyobb formátumú kezelője. A zsűri további tagjai is az itthoni zenei élet fontos szereplői, akik szinte az összes hangszert képviselik: Jávori Vilmos és Kőszegi Imre dobos, Kathy Horváth Lajos hegedűs, Borbély Mihály szaxofonos a műfaj régi nagyjai; míg a fiatalokat Papesch Péter basszusgitáros, Borlai Gergő dobos, Zana Zoltán szaxofonos és Szabó Sz. Dániel zongorista képviseli – utóbbi kettő szintén Maloschik korábbi hangszeres versenyeinek díjazottja.

Egri János
/fotó:Dobó László/
A kétszer tizenkét versenyző között két lány is szerepel
– mindkettő a nagybőgő kategóriában. A legfiatalabb versenyző mindössze 13 éves, ám ez nem rontja esélyeit: Lakatos Krisztián a nagyhírű „Pecek” család tagja – a legendás dobos, Lakatos Pecek Géza a nagybátyja, Pecek Lakatos András, a tavalyi dzsesszdob-verseny győztese pedig az unokatestvére. A versenyzők átlagéletkora 18-20 év körül mozog. A verseny első fordulója január 24-én lesz a rádió Márványtermében, 19 órai kezdettel.

A május 31-i gála fantasztikus csemegét tartogat: John Patitucci ugyanis exkluzív koncertet ad a magyar közönségnek, partnerei pedig nem kisebb figurák lesznek, mint Pat Metheny és Jack DeJohnette, akik kifejezetten erre az alkalomra látogatnak Budapestre. A három világhírű zenész még sohasem játszott egymással trióformációban – az alkalom tehát minden szempontból egyedülállónak ígérkezik.

www.radio.hu
www.johnpatitucci.com
www.patmethenygroup.com
Jack DeJohnette - életrajz és bibliográfia

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!