Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Mesés dimenzió (Archívum)
Új Színház: Angyalok a tetőn
Szerző: I-Web.hu
2003. február 26. 14:44


Zalán Tibor nevét gyakorta láthatjuk gyermekdarabok szerzőjeként vagy azok mellett. Fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a világirodalom ifjú olvasóknak szóló remekeit színpadra írja, hogy ezek a történetek még közelebb kerüljenek a lelkükhöz. És ő az, aki most egy új mesét írt nekik, hogy aztán méginkább legyen kedvük színházba járni. Az Angyalok a tetőn című színdarab mérföldkő a műfaj végtelen sztrádáján.

A színpadon kialakított díszlet, a ferde tető valóságos és magas. Az eresz alatt megbúvó csatornában alig észrevehetően, de ott vannak az elsárgult falevelek. A nézőtér sötétjében úgy érezzük, felemelkedünk harminc méter magasba, és megkapaszkodunk a szék karfájában, amikor az első szereplő játszi könnyedséggel végigszalad a meredek díszleten.

A történet otthonos hangulatot kelt, hiszen az összes szereplőt ismerjük: Hófehérke, Csipkerózsika, a rettenthetetlen ólomkatona, és még féltucat kedves mesefigura vonul fel a darabban, hogy megoldjanak egy új, ám nem ismeretlen problémát velünk együtt. Hőseink ugyanis a sorsuk elől menekültek fel a tetőre. Piroska a farkastól, Hóferkérke a gonosz mostoha mérgezett almájától, Jancsi és Juliska a mézes-mázos gonosz boszorkától próbálna mindörökre megszabadulni. Megelégelték a rájuk erőltetett végzetet. Az ég és föld között - a háztetőn - lakó, gyarlóságuk miatt letaszított angyalok segítségében bízva szembeszállnak hírhedt ellenségeikkel.

A szedett-vedett társaságnak azonban rá kell ébrednie arra, hogy a sorsuk elől nem futhatnak el. Szembe kell nézniük a problémával, el kell fogadniuk önmagukat, és legyőzni félelmeiket. Felemelt fejjel elindulni előre, és bízni a győzelemben. És a siker nem is marad el. A komoly gondolatok pedig humorral és bájjal teli párbeszédekben, dalba foglalt monológokban, pompás és varázslatos színpadi jelenetekben csordogálnak a szívünkbe, akár egy csésze langyos, mézes tea.

A darab végén az elmaradhatatlan összdal és össztánc alatt hangos tapsolásba kezd a lelkes kis közönség. A szereplők egymás után meghajolnak és elköszönnek. A színpad kiürül, de a taps és az ováció nem szűnik. Kijönnek mind újra, és elköszönnek. Majd újra és újra, és még egyszer elköszönnek. A megszámlálhatatlanadik visszatapsolás után boldog zavart látunk a tapasztalt színészek szemében. Előcsalogatják Zalán Tibor írót, Huzella Péter zeneszerzőt, majd később a rendezőt, Nagy Marit is. Ám a tapsvihar így sem szűnik meg.

Lassan ereszkedünk vissza a földre, a valóságba. A ruhatár előtt még a kísérő felnőttek is sugárzó arccal diskurálnak, eszük ágában sincs hazaindulni. Jólesik még maradni. Leülni a kicsi mellé, és lerajzolni a legkedvesebb mesehőst. Az Új Színház ezekből a rajzokból kiállítást rendez majd tavasszal. Mi ott leszünk.

Fotók: Új Színház

Zalán Tibor - Huzella Péter: Angyalok a tetőn, zenés játék mesékkel korhatár nélkül két részben
Rendező: Nagy Mari
Díszlet, jelmez: Csík György
Szereplők: Schramek Andrea, Botos Éva, Schneider Zoltán m.v., Kecskés Karina, Kovács Vera, Solecki Janka, Mátyássy Bence, Nagy Zoltán, Galkó Balázs, Vass György, Derzsi János, Fülöp József, Falvay Klári, Szabados Zsuzsa, Pálfi Katalin, Almási Sándor, Szirmai Melinda, Takács Nóra Diána, Takács Katalin

Új Színház, Budapest, VI. Paulay E. u. 35. Telefon: 269-6021, 269-6022, 269-6023 jegypénztár: 351-1406, 269-6021/124, nyitva: mindennap 14.00-19.00, vmint előadásnapokon az 1. Szünet végéig
www.ujszinhaz.hu
előadások: január 26. 11.00; január 30. 11.00 és 15.00; február 1. 11.00 és 15.00; február 2. 11.00; február 5. 11.00; február 16. 11.00; február 20. 11.00; február 22. 11.00

FELHÍVÁS GYEREKEKNEK!
Nézzétek meg az Angyalok a tetőn című előadást, és rajzoljátok-fessétek meg otthon egy rajzlapra: milyennek látjátok a darabban játszó kedvenc mesehősötöket, kire-mire emlékeztek legszívesebben az előadásból. A rajzokat március 31-ig várják az Új Színház portáján. A legszebb, legérdekesebb alkotásokból kiállítást rendeznek a színházban.

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!