Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Annyira nem is... (Archívum)
Bazi nagy görög lagzi / PRO
Szerző: Sulyok Máté
2003. január 17. 10:14


Képzeljünk el egy akkora családot, amelyik betölti a ház minden zegzugát, nemcsak fizikailag, hanem a hangjával is. A Portokalos família igen gyakran gyűlik össze, ha éppen nem a minden héten esedékes születés- vagy névnapok ünneplése okán, akkor a Táncoló Zorbába ugranak be megbeszélni ügyes-bajos dolgaikat. Gus Portokalos igazi vaskalapos apuka, éttermébe nem engedi be a haladást jelképező számítógépet, lányát, Toulát és fiát Nicket pedig nem engedi el onnét.

A sötétbarna, kardigánszerű, vastag köpenyt és szódásszifon szemüveget viselő Toula munka közben pillantja meg először a jóképű főiskolai tanárt, Iant. S ahogy ez lenni szokott, a fokhagymabűzben való pincérkedésnél többre vágyó lány – anyai segítséggel – kieszközöli apjánál, hogy továbbtanulhasson, s aztán nem csak agyilag, hanem alkatilag is kikupálódik. S legfőképp találkozhat és járhat egy olyan fiatalemberrel, akinek „ősei még a fákon csimpaszkodtak, amikor az enyémeké már filozofáltak” (Gus Portokalos).

A (szinkron)színészi mesterségét régóta nem gyakorló Liptai Claudia a magyar hangja a főszereplő Toulának. Hasonlóan ahhoz, amikor Nagy Feró hangján szólalt meg nálunk anno Ford Fairlane, a rock and roll detektív, nem lehet eldönteni, hogy nagyon rossz-e a szinkron vagy nagyon jó. Vagy éppenséggel annyira rossz, hogy már jó. A figurának. Az, hogy Liptai Claudia hasonló testalkatú, mint Nia Varadalos, nem feltétlenül jelenti, hogy ő a megfelelő ember a feladatra.

A kukacoskodáson túllépve igazán szerethető a rikácsoló Portokalos família, a zsörtölődő, bumfordi apa figura megformálása pedig egyenesen telitalálat. John Corbett is eresztett egy kis pocakot az alaszkai Cicelyben lenyomott hónapok óta. A Bazi nagy görög lagzi a „mindenki másképp egyforma” közhely celluloidban való megtestesülése - de mint minden közhely, ez is igaz. És talán még vicces is.

Bazi nagy görög lagzi – My Big Fat Greek Weeding (amerikai, 2002, szinkronizált – 95 perc)
Rendezte: Joel Zwick; forgatókönyvíró: Nia Vardalos; fényképezte: Jeffrey Jur; jelmeztervező: Michael Clancy; zeneszerző: Xandy Janko és Chris Wilson; látványtervező: Gregory P. Keen; vágó: Mia Goldman; producer: Gary Goetzman; szereplők: Nia Vardalos – Toula Portokalos (Liptai Claudia), John Corbett – Ian Miller (Széles László), Lainie Kazan – Maria Portokalos (Győri Franciska), Michael Constantin – Gus Portokalos (Rajhona Ádám), Bruce Gray – Rodney Miller (Szokolai Ottó), Andrea Martin – Voula nagynéni (Szirtes Ági), Louis Mandylor – Nick Portokalos (Galbenisz Tomasz), Fiona Reid – Harriet Miller (Hámori Ildikó), Sarah Osman – Athena (Spilák Klára), Gia Carides – Nikki (Farkasinszky Edit), Ian Gomez – Mike (Besenczi Árpád), Gerry Mendicino – Taki Bácsi (Gruber Hugó), Peter Tharos – Yianni (Haás Vander Péter).
Magyarországon forgalmazza az InterCom.

web: http://movies.yahoo.com/greekwedding/
magyar nyelvű honlap: http://www.cinematrix.hu/honlapok/bazinagygoroglagzi/

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!