Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Az éj állatainak dalai (Zene-bona)
Szerző: Mucsányi Marianna
2003. január 17. 09:50


Az idén ősszel negyvenhatodik születésnapját ünneplő Cave már a középiskolában megalakította első együttesét, amelyet The Boys Next Door-ra keresztelt. Első kislemezük, Nancy Sinatra klasszikus "These Boots Are Made For Walking"-jának feldolgozása, 1978-ban látott napvilágot, egy évvel később pedig kiadták debütáló albumukat. 1980-ban aztán megváltozott a felállás, és az immár The Birthday Party nevet viselő zenekar Ausztráliából Londonba települt át. A kezdődő évtized első harmadában megjelent lemezeikkel (The Birthday Party, Prayers On Fire, Junkyard) óriási hatást gyakoroltak Anglia punkrock-mozgalom utáni alternatív zenei életére, mígnem 1983-ban végül feloszlottak. Az akkortól Nick Cave & The Bad Seeds nevet viselő formáció régi és újonnan érkezett tagokból állt, s 1984-ben jelentkezett már említett From Her To Eternity című anyagával.

A jövő hónap elején boltokba kerülő Nocturama, a zenekar sorrendben tizenkettedik stúdiólemeze az előzetes híresztelések szerint méltó követője a 2001-es zseniális No More Shall We Part című opusnak. A lemez producere - a frontember és hét zenésztársa közreműködésével - Nick Launay volt, aki jó húsz évvel korábban a The Birthday Party Release the Bats című kislemezének munkálatait felügyelte, de többek között a Talking Heads-zel is dolgozott már. A tavalyi év elején Melbourne-ben került sor az album felvételére, amely mindössze hét napig tartott. A meglepően gyors munkatempóval kapcsolatban Cave azt mondta, ezúttal azt szerette volna, hogy a dalok különösebb reflexió és folyamatos alakítgatás nélkül kerüljenek szalagra, ahogy az az ötvenes-hatvanas években megszokott volt. Ily módon a zenekarnak nagyobb alkotói szabadság jutott, hiszen nem korlátozta őket a gondosan kidolgozott elképzelések szigora.

Ha hinni lehet a beavatott kiváltságosok elbeszéléseinek, érthető az izgatott várakozás, amellyel Cave rajongói tekintenek az album elé: a mester ismét egy nagyszabású, emlékezetes produkcióval készül előrukkolni. Az új dalok a korábbi szerzeményekhez hasonlóan mind hangszerelésükben, mind hangulatukat tekintve igen széles spektrumon mozognak. Folytatódnak a legutolsó két album hagyományai: a tíz szerzemény között több, egyszerűségében csodás kompozíció található; ugyanakkor az 1997 előtt kiadott lemezekről megismert, lendületes, energikus előadásmód továbbra is a zenekar védjegye. A dalszövegek témaválasztását szintén rendkívüli sokszínűség jellemzi, ám Cave egyelőre csak az albumcím értelmezését illetően nyújtott támpontot: "Nocturama az a hely, ahol az éjszakai állatok élnek" - nyilatkozta.

www.nick-cave.com

 
 
Jelenleg 1 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!