Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A saját örömömre és a néző szórakoztatására táncolok (Archívum)
Beszélgetés Sándor Zoltán táncművésszel
Szerző: Albert Mária
2003. január 15. 13:05

- Győr szülöttjeként mennyire befolyásolta pályaválasztását a Győri Balett sikere?

Véletlenek sorozatának köszönhető, hogy táncos lett belőlem. 1979-ben alakult meg a Győri Balett, a nővérem még abban az évben elkezdett táncolni az együttes iskolájában. Két év után már otthon is gyakorolgatott, ami nekem, kisgyerekként, nagyon tetszett, és utánoztam. Így derült ki, hogy hajlékony vagyok, hogy magasra tudom lendíteni a lábam, ezért a szüleim elvittek felvételizni. Az is véletlen szerencse, hogy az iskolában Markó Iván felfigyelt rám, majd később Kiss János is, aki álláslehetőséget kínált a Győri Balettnél. Azóta itt táncolok.

Meglehetősen simának, töretlennek látszó út.

Pedig nem volt az. Alig egy évre rá, hogy a társulathoz kerültem, meg kellett műteni a csípőmet, mert letört egy pár csont és porc az izületből. Dr. Béres Györgynek köszönhetem, hogy helyrehozott, ám azt ő mondta, nem tudok táncolni többé. Mélypontra kerültem, de be akartam magamnak bizonyítani, hogy az akaraterő csodákra képes. A műtét után három héttel már jártam, s három hónap múlva az együttessel Törökországban turnéztam.

Mi az, ami ekkora erőt ad?

Erre egy idézettel válaszolnék, ami humorosan, de kifejezi a lényeget: "A tánc egy vízszintes vágy függőleges kifejeződése." A tánc valóban élvezet. Csodálatos élmény, hogy ebben kiteljesedhetem, hogy a testemmel beszélhetek, s a néző ezt megérti. Ha nem csinálod hitelesen, nem lesz érthető.

Van olyan szerep, amely különösen kedves számodra?

Több is van, hiszen kilenc év alatt mintegy 18-20 premierben kaptam szerepet. Nagyon szeretem a Rómeó és Júliát, amelyben Benvolio szerepét táncolom, az Orfeóból Káront, és a Connection is a kedvenceim közé tartozik. Sóthy Virággal kaptunk egy meghívást a European Youth Ballet gálaestjére, ahol több szólót és kettőst is táncoltunk, többek között a Tűzmadárból, ami ugyancsak fontos volt pályámon. De említhetném a legújabb, Magyar Triptichon című darabot, amely Bartók Béla, Kurtág György és Ligeti György zenéjére készült. A Philip Morris Magyar Balett Díj Junior-díjára egyáltalán nem számítottam. Mindig úgy gondoltam, hogy a saját örömömre és a néző szórakoztatására táncolok, eredményem és jutalmam a taps. De boldog vagyok, és ez az elismerés arra inspirál, hogy még jobb legyek       

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!