Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A sugárzó nyugalom (Archívum)
Egy éves a Pax Televízió
Szerző: Albert Mária
2003. január 20. 15:45


Az új évezred kihívásaira válaszolva indult el 2001. december 14-én Magyarország egyetlen vallási csatornája. Az elmúlt év tanulóidő volt, letelt, és a nézők által kiállított bizonyítvány azt mutatja, hogy szükség van egy ilyen csatornára is a hazai médiapiacon.  Ez az év szintén tartogat új terveket és célokat, amelyekről Kuczogi Szilvia programigazgató és Péry Katalin filmigazgató beszélt az artitura olvasóinak.

Fotó: Koncz György
papirusz:
A média alig írt a csatorna születéséről és az indulásról.

Kuczogi Szilvia: Kiegyensúlyozottak vagyunk, és ez a sajtó egy részét nem érdekli. A megbékélést és a toleranciát szolgáljuk, az egyházakkal is jó a kapcsolatunk, ezért sem hallani botrányról.

papirusz: Volt idő, amikor Prokopp Dórával kapcsolták össze a Pax Televíziót...

Kuczogi Szilvia: Ő volt a csatorna háziasszonya, aki csak az induláskor tűnt fel a képernyőn. Ő egyébként az egyik tulajdonos, a Napocska Kft. vezérigazgatója. A cég azonban augusztustól már nem tevékenykedik a csatorna körül. Az ötlet szerzője egyébként az ismert erdélyi médiavállalkozó, Ferenczy Károly, aki a rengeteg energia mellett a pénzt sem sajnálta...

papirusz: Hányan nézhetik, és hányan figyelik ténylegesen a Pax műsorait?

Kuczogi Szilvia: Jelenleg 350 ezer háztartáshoz sugározzuk műsorainkat, ebben a hónapban pedig már mintegy 800 ezer család találkozhat velünk. A tervek szerint 2004-re a több mint másfélmillió bekábelezett háztartás 80 százalékában ott leszünk. A csatorna fizető tartalomszolgáltató, az egyik legfontosabb célja tehát az, hogy minél több családban ott legyen. Konkrét nézettségi mutatóink nincsenek, de sok minden lemérhető a nézői levelekből és a telefonokból. Hasonló csatorna nincs a világon, egyházi televíziók ugyan működnek, de mi különbözünk tőlük. Minden generáció talál magának érdekes és hasznos témát. A családi televízió kategóriába tartozunk.

papirusz: Mire számíthat egy Pax-néző?

Kuczogi Szilvia: A köznyugalmat nem tudjuk garantálni, de azt igen, hogy nálunk a néző erőszakkal, véres filmrészletekkel és hittérítéssel nem találkozik. Egyetlen egyházzal sem foglakozunk nagyobb mértékben. Könnyen megtaláltuk az egészséges arányt.

Péry Katalin: Vannak hazai gyártású műsoraink, de külföldről is vásárolunk filmeket. Ma már ismernek bennünket a külföldi forgalmazók, tudják, hogy mi az, ami megfelel a közönségünknek. Számtalan európai alkotást szerzünk be, de szeretjük az ausztrálok filmjeit is. Ők különleges érzékkel készítenek vallási műsorokat. A legtöbb sorozat egyáltalán nem hangsúlyozza a vallásosságot, az emberi értékekre koncentrál.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!