Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Zenei dobbantó a láthatáron (Archívum)
Lehetőség a legtehetségesebb fiatal zongoristáknak
Szerző: H. Magyar Kornél
2003. január 14. 14:04


A Magyar Rádió Rt. Bartók Főszerkesztősége 2003. október 10-e és 18-a között rendezi meg országos zongorista tehetségkutató versenyét rendez a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Zenei Kollégiuma támogatásával.

A versenyre az intézmény hirdetménye szerint az 1971. január 1-e után született művészek, tanárok és felső- vagy középfokú zenei tanintézmények növendékei jelentkezhetnek. Az első, válogató fordulót követően a középdöntőn és a döntőn adhatnak számot felkészültségükről a jelentkezők. A Magyar Rádió a válogatóról hangfelvételt készít, a középdöntőt és a döntőt pedig egyenes adásban közvetíti.

A zsűri a versenyzők teljesítményét pontozással értékeli. A középdöntőbe tizenkettő, a döntőbe hat versenyző juthat. A korábbi évek tapasztalatát felhasználva a zsűri idén is túljelentkezésre számít, így valószínűleg előzetes meghallgatás során állítják össze a versenyzők névsorát.

A nyertesek pénzjutalomban részesülnek: az I. díj 500 000 Ft, a további jutalmazottak 400 000, illetve 300 000 forintot kapnak. A magyar zenei életre jellemző, hogy az évről évre egyre nagyobb számú, tehetséges fiatal egyre nehezebben tud elhelyezkedni, jó értelemben feltűnést kelteni a teljesítményével. Ezért az egy-egy megmérettetésen szerzett jó eredmény sem hozza magával a felkérések sorozatát – a győztesek csak további folyamatosan magas színvonal nyújtásával érhetik el, hogy a közönség megjegyezze a nevüket.

További részletek e Magyar Rádió megújult honlapján

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!