Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ősbemutató a cápák órájában (Archívum)
A Budapesti Fesztiválzenekar turnéjáról tudósít a zeneigazgató
Szerző: Albert Mária
2003. január 14. 13:54


"Fort Lauderdale-t a csatornái miatt Florida Velencéjének is nevezik. A vízi labirintust természetesen legjobb vízitaxival bejárni, napi öt dollárért bérelhető hajó. A sors különös játékának tekintem, hogy Liszt Tasso című szimfonikus költeményét játsszuk itt, amelynek egyik témája a velencei gondolások énekét idézi. Liszt azt a dallamot dolgozta fel, amelynek nyújtott hangjaira a gondolások Tasso versének, a Megszabadított Jeruzsálemnek az első szakaszát énekelték a XIX. században. Eszembe jut Szabolcsi Bence, a Zeneakadémia jeles és maradandó emlékű professzora, aki azzal magyarázta nekünk a velencei csónakosok gazdag énekhagyományát, hogy a kanyargós vízi utakon nem látják egymást a gondolások, így üzen hát egyik a másiknak.

Itt, Amerikában nem énekelnek a vízitaxisok, viszont kedvesen elmondják, hogy Fort Lauderdale-nek hatalmas a turistaforgalma, évente legalább tízmillió ember látogatja meg a települést. A keleti part egész más, mint a nyugati. Melegebb, a tengeri fürdőzést a zenekar fele kipróbálta, szerintük a víz kellemes, csak este, sötétben nem ajánlott az úszás, mert olyankor nincs kizárva a meghökkentő találkozás néhány cápával.

Florida közönsége idős, nem egyformán, mert például az ország közepében, Orlandóban jóval alacsonyabb az átlagéletkor. A sűrűn beépített keleti parton, ahová a New York-i és a bostoni nyugdíjasok járnak pihenni, sokkal energikusabb, lelkesebb a közönség, mint a nyugati öböl partján, ahol - állítólag - inkább a gazdag, idős chicagóiak töltik a telet. Miami rendkívül odaadó koncertszervezője az meséli, hogy a nagy almához, azaz New Yorkhoz szokott közönség kifejezetten igényli az úgynevezett magas kultúrát, több koncertre lenne szükség.

Tegnap ráadáskent eljátszottuk Donáth Ede egyik indulóját, mert itt lakik a magyar zeneszerző 93 esztendős leánya, aki megjelent a hangversenyünkön. Donáth Ede a Huszka Jenő, Ábrahám Pál stílusú operett szerzők közé tartozott, Szulamit című színpadi művét nemrég újra eljátszották Budapesten. Itt az indulót Balogh Sándor basszus-harsonásunk kiváló hangszerelésében szólaltattuk meg, így a ráadás az ősbemutató rangjára emelkedett" - zárja levelét Fischer Iván.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!