Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kihívó felhívás (Archívum)
II. Nemzetközi Tudományos Filmszemle, Szolnok
Szerző: Sulyok Máté
2003. január 14. 15:22


A szolnoki filmszínház évente felváltva rendezi meg a képzőművészeti, illetve a tudományos filmszemlét. Idén szeptember 27-e és október 2-a között a rendezők az utóbbinak adnak helyet, amelyre nevezési díj nélkül, 2000 január elseje után készített filmeket lehet küldeni 2003. március 31-ig. Egy alkotó maximum két filmet nevezhet, amelyeket az előzsűri sorol kategóriába. A versenyprogramba válogatott művek alkotóinak szállásköltségeit a szervezők biztosítják a filmszemle idejére.

A kategóriák tételes felsorolásából kitűnik, hogy a rendezők kerülni szeretnék a hagyományos oktatófilmeket, a „beszélő-fejek” rögzítését (például: kerekasztal-beszélgetések), illetve a már megszokott televíziós természetfilmeket, sorozatokat. A tudományos témákat újszerűen, kreatív módon feldolgozó alkotásokat, tudósokról, felfedezésekről készült dokumentum- és portréfilmeket, vagy bármilyen műfajú (játék-, rövid-, experimentális) alkotásokat várnak, amelyek összefüggnek a tudománnyal. Sőt, az áltudomány jelenségére is kíváncsiak a szervezők, vagy éppen áldokumentumfilmekben is lehet nem létező tudományos felfedezéseket bemutatni, és a természet-, illetve környezetvédelem területéről is szívesen fogadnak alkotásokat.

A II. Nemzetközi Tudományos Filmszemlét tudományos tanácskozással társítják majd a szervezők, amely a digitális technológiák kínálta új lehetőségekkel foglalkozik. A digitális kihívást az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület, valamint a gödöllői Szent István Egyetem szervezi. A konferencián a lehetséges felhasználók műszaki és technológiai újdonságokkal ismerkedhetnek meg, és górcső alá vehetik a társadalomra gyakorolt hatásait a meghívott alkotókkal, kritikusokkal és szociológusokkal együtt.

A Filmszemle címe: Tisza Mozi Kft. 5000 Szolnok, Templom u. 4. Telefon: 56/ 511-270, 56/ 424-910; Fax: 56/420-038 e-mail: tiszamozi@externet.hu A nevezési felhívást, a szabályokat elolvashatja, a nevezési lapot letöltheti a http://www.tiszamozi.hu/ webcímről.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!