Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
2002 TOP 5 / színház (Archívum)
A tavalyi év öt legjobb színházi előadása
Szerző: Albert Mária
2003. január 9. 13:12


Hogy mit tekintünk a múlt év legjobb öt előadásának, az szubjektív vélemény. Mint minden más döntési helyzetben, a választás most sem volt egyszerű. A sikerlista azért sem lehet teljes, mert újonnan indult portál lévén a vidéki színházak előadásainak megtekintésére csak ritkán nyílt lehetőségünk. Ezért a cím valójában így helyes: az öt legjobb budapesti előadás.

Ötödik helyre a Kamrában bemutatott Top Dogs című előadás került. Bagossy László rendező az igen egyszerű és letisztult formák között semmi másra nem számíthatott, csak a fantasztikusan megírt szövegre és a színészi egyéniségben rejlő, kötöttségektől mentes tehetségre. A hét fiatal színész eggyé olvad, a néző pedig velük együtt szórakozik.

A negyedik helyre a Leonce és Léna című előadást soroltuk. A Krétakör Színház produkciója azért került fel a listára, mert az egész előadás tele van szépséggel és bájjal, aminek köszönhetően az előadás kevésbé sikerült részein is átsiklunk. A manapság menő öncélúság, a látványnak és hatásvadász elemek kavalkádjának feláldozott előadások mellett jó néha szép és tiszta produkciót látni.

Dobogós egy olyan előadás, amely csak utólag került oda. Nagy öröm volt számomra látni a színpadon egyik kedvenc drámámat, főleg ha mindez egy jól sikerült, élvezetes két óra keretén belül történik. A Bárkában bemutatott Hat szereplő szerzőt keres című Pirandello dráma a merészen új koncepció és kivitelezés ellenére izgalmas. A színészi játék lendülete félresöpri az apróbb hibákat.

A második helyen a Radnóti Színház A kriplije áll. Elsősorban nem is a dráma, nem is a meglepő és jól átgondolt rendezői elv, hanem a színészek alakítása az, amivel A kripli beírta magát a felejthetetlen előadások könyvébe. Káprázatos, amit Schell Judit produkál a két óra alatt.

A tavalyi év legjobb előadása a Szent György és a sárkány. A Katona József Színház már bizonyított, többször is. Minden elismerés az övék, hogy egy ilyen merész és rizikós darabot választottak. Hiszen Weöres Sándor előtörő "szógejzírjei" igen nehezen játszhatók. Az elképesztő szöveg mellett Törőcsik Mari játéka is lenyűgöző.

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!