Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Egy városi kisfiú vidéken (Archívum)
Angela Nanetti: Nagyapó a cseresznyefán
Szerző: I-Web.hu
2003. január 1. 21:25


Mostanában ritkán találkozunk Gárdonyi Géza bölcsességével, miszerint aki nem olvas minden nap, az veszít. Pedig a mai erőszakos reklámszlogenek között megtenné a maga hatását. De mindazok a korán érő kiskamaszok, akik belekóstolnak Angela Nanetti legújabb történetébe, rá fognak jönni, micsoda veszteséggel járt volna az olvasmány kihagyása. Határozott vélemény, vita, pörgés, nagyvárosi forgatag és vidéki nyugalom, minden jó és minden rossz, ami foglalkoztatja a őket, visszaköszön az élvezetes stílussal megírt valóságregényben.

A főhős, Toninó egy városi iskolás fiú, aki minden percben arra vágyik, hogy valami kalandba keveredjen. A biztonságot nyújtó kötöttségek és szokások szürke börtönéből szeretne kitörni bármi áron. Neki is, akár legtöbb pajtásának, négy nagyszülője van. (Ezzel ugyan vitatkozhatnánk, mégis jó érzés, hogy a könyv ezt tekinti normálisnak.) 

A nagyszülők közül kettő a városban, kettő pedig vidéken él. A vidéki nagyik nagyon furcsák. Legalábbis annak tűnnek a városiak szemében. Nagyapó imádja, tiszteli és dédelgeti a cseresznyefáját. Gyakran beszélget vele. És itt a városi kisunoka felfedez egy számára teljesen új ismeretlen világot, ahol a természet központi helyet foglal el a mindennapi életben. Az izgalmas és varázslatos új világ, a növények és az állatok szeretete Toninóval együtt minden egyes olvasót lebilincsel. Elkötelezetté tesz bennünket, hogy jól bánjunk környezetünkkel.

A kisregény szellemes, kamaszos világa lesöpri a legújabb digitális filmcsodákat is a toplistáról. Az olasz írónő temperamentuma minden sort elevenné varázsol az olvasó számára. A mai izgő-mozgó, túlpörgő srácokhozhoz pedig igazán közel áll ez a közvetlen, szinte nyegle, mégis követni valóan eredeti stílus.

http://www.morakiado.hu/keret1.htm

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!