Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Nemcsak csilingelnek (Archívum)
Karácsonyváró koncertek Prágában
Szerző: Regős Csilla
2002. december 18. 14:25


A Sukova kamarazenekar már december elején adott jótékonysági hangversenyt a Rudolfinum dísztermében, melynek bevételét az árvízi károk helyrehozatalára ajánlották fel. A fennállásának közelgõ harmincéves évfordulóját ünneplõ zenekar Csehország legjelesebb muzsikusait gyûjti össze. Az 1997-ben alapított zeneiskola elõször 1999-ben lépett fel a Prágai Operában. Az alapítók nem is számítottak ekkora sikerre, amikor útnak indították a Gyermekopera mûsorát, azóta évrõl évre gyarapítják repertoárjukat. Idei adventi programjuk a Cseh karácsonyi mise, a Gyermek Mozart címû elõadások, melyek most mind az Operához tartozó Kolowrat színházban kerülnek bemutatásra. Ugyan az elõadások szereplõi egytõl egyig gyerekek, az elõadásra nem csak gyermeknézõket várnak. December 21-én, 22-én, 23-án délelõtti és délutáni elõadások várják az érdeklõdõket.

Egy karácsonyi séta során a kivilágított utcákon az Óvárosi térrõl biztosan a Reprezentációs Házig vezet az utunk. Az Obecní dùm éppen a téli szezonban a leglátványosabb, mert a szecessziós épület ilyenkor karácsonyi díszben pompázik. Ennek megfelelõ a programkínálat is. December 20-án a Szimfonikusok Karácsonyi koncertje lesz, mûsoron Mozarttal és Schuberttel, december 26-án pedig hagyományosan cseh dallamok csendülnek fel a Bambini di Praga karácsonyi koncert keretében.

Amennyiben valaki a két ünnep között látogat Prágába, érdemes felkeresnie a kisebb templomokat, amelyekben szinte minden este adnak koncertet - ráadásul nem is kell elõre bejelentkezni. Kísérletezésre a legmegfelelõbb a Klementinum tükörkápolnája vagy a Szent Egyed templom, illetve az igen régi (bár kis befogadóképességû) templomok közül a Szent Kereszt templom és a Falhoz-épült Szent Márton templom.

Kapcsolódó oldalak:

www.rudolfinum.cz
www.ticketpro.cz

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!