Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Úr ír - és hegedül (Archívum)
Ír Karácsony a budapesti Alcatrazban
Szerző: I-Web.hu
2002. december 18. 13:56


Cathie Ryan ír származású, amerikai énekesnő 1987-ben kezdte el pályafutását, a Cherish the Ladies együttes frontembereként. Miután úgy érezte, hogy énekesként és dalszövegíróként a saját stílusában jobban ki tudná fejezni önmagát, 1995-ben szólókarrierbe kezdett. Három év múlva a The Music of What Happens című második albumát a Legjobb Kelta CD-nek választották. Majd a chicagói Irish American News az Évtized Ír Énekesnőjévé választotta 2000-ben. Kétségkívül nagy tehetséggel állunk szemben, aki ugyanakkor folyamatosan képzi a hangját, finomítja és csiszolja zenéjét.

Az est másik híres szólistája a galway-i születésű Sean Tyrrell. Az 1960-as években a helyi, Folk Castle nevű klubban játszott, majd 1968-ban emigrált az Egyesült Államokba. A hetvenes évek végén visszatért Írországba, és Clare megyében telepedett le, amely a zene szempontjából termékeny vidéke az országnak. Sean Tyrrell a Dublinershez hasonlóan a hatvanas évek óta meghatározó alakja az ír muzsikának. The Orchard című új albumával belépett az ír kortárs zene legfontosabb előadói közé.

A Meabh O'hare, Conor Byrne & Donnacha Moynihan trióról ezt írja az Ír Zene Magazin: "three of the very best musicians ever coming out of Ireland". O'hare az egyike legtehetségesebb fiatal hegedűsöknek, a legendás Sean Maguire tanítványa volt, 2000-ben megkapta a TG4's Young Musicians Of the Year díjat.
Conor már kisgyermekként nagyon közel került a "tűzhöz". Christy Moore unokaöccseként az ország legjobb muzsikusainak körében nőtt fel. Saját lemezein kívül hallható Luka Bloom, John Renburne, Christy Moore, Marie Breatnach és még sok más kiváló előadó felvételein. Moynihan a Calico nevű családi-együttes tagjaként lett ismert. Egyike az ország legnagyobb hatású fiatal muzsikusainak. Szerzeményeit más csapatok, pl. Slide, Lunasa is előszeretettel tűzik a repertoárjukra.

Egyszóval fergeteges estének ígérkezik az ír virtuózok találkozója az Alcatraz Clubban december 20-án est 8 órakor. Jegyár: 1500 Ft
További információk: www.alcatraz.hu
1072 Budapest, Nyár utca 1. Tel: 478-60-10  

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!