Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!

   
Kalotás Zsolt: A Kiskunsági Nemzeti Park
A víz és szél formálta táj
Szerzõ: Papirusz
2012. május 9. 09:47
A felületes személő számára a Duna és a Tisza között elterülő táj egyhangú síkságnak tűnhet, ám valójában ezerarcú, természeti csodákkal teli vidékről ez. Látogassuk végig együtt a Kiskunsági Nemzeti Park valamennyi területét, és ismerkedjünk meg e sokszínű alföldi táj egyedülálló természeti értékeivel, növény- és állatvilágával.

bővebben >
 


Müller Péter: Sorsról és életről
Útravaló-sorozat, 2. rész
Szerzõ: Papirusz
2012. április 17. 10:57
Az Útravaló sorozat Müller Péter legfontosabb gondolatait gyűjti össze. Ezúttal a páratlanul gazdag és mély életmű sorssal és élettel kapcsolatos esszenciáját tarthatja kezében az olvasó. Csakúgy, mint a "Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről", ez a különleges ajándékkönyv is megbízható útitársunk lehet az élet útvesztőiben.

bővebben >
 


Phil Capone: Négyujjas pengetési technikák gitáron (CD melléklettel)
Szerzõ: Papirusz
2012. március 14. 10:14

Ha a gitár megszállottjaként - legyünk akár kezdők, akár öreg rókák - szeretnénk elsajátítani a fingerpicking, vagyis az ujjal való pengetés technikáját, s emellett több zenei stílusba is belekóstolnánk: erre a kiadványra van szükségünk.

bővebben >
 


Nagy kérdések sorozat
Szerzõ: Papirusz
2012. március 6. 11:04
A Nagy kérdések sorozat a tudomány és a filozófia olyan alapvető kérdéseire keresi választ, amelyek mindig is foglalkoztatták a kíváncsi embert. Nem csupán ismerteti, de el is magyarázza mindazt, amit nagy elmék válaszolnak ezekre a kérdésekre.
Az ambiciózus Nagy kérdések sorozat különleges megközelítésben, érthető, világos és tömör módon foglalja össze az emberiség legnagyszerűbb eszméit.

bővebben >
 


Úton-útfélen: Németország
Festői utak - Barátságos szállások - Igazi helyi ételek
Szerzõ: Papirusz
2012. február 15. 17:42

Ez az autós útikönyv a főutaktól távol eső vidékre kalauzolja az utazót: szép falvakba, mesés tájakra, helyi éttermekbe és otthonos kis szállodákba.

Az ismeretlen vidéki Németországot bemutató 24 autós túra minden szakaszán kényelmes szállás és kitűnő ételek várják a vendégeket. Az 1-6 napos túrák kínálatában mindig szerepel séta egy középkori óvárosban vagy érintetlen vidéken; sokféle szabadidős program, valamint a helyi ételeket és kézműves munkákat kínáló bolt. A postai irányítószámok a műholdas navigációt segítik.

Az útikalauzban feltüntetett helyi közlekedési szabályok, részletes térképek és világos útvonalleírások mind a tökéletes autós nyaralás megszervezését segítik.

bővebben >
 


Kurt Tepperwein: A boldogság törvényei
Az élet üzeneteinek megértése
Szerzõ: Papirusz
2012. január 9. 14:04

Kurt Tepperwein a saját életútján keresztül próbál választ adni arra a kérdésre, hogyan érhetjük el az életben, amit szeretnénk. Hiszen a boldogság, mint állapot legtöbbször a vágy kielégülése, és az ebből létrejövő harmónia. Ebben a nagyon személyes hangú könyvében a híres és közkedvelt életvezetési tanácsadó a saját életéről, a saját nehézségeiről és fájdalmas emlékeiről mesél. Tapasztalatain keresztül az olvasó vele együtt tudja felismerni a boldogság valóban elsajátítható törvényeit.

bővebben >
 


Száraz Miklós György: Mesés Magyarország
Barangolás térben és időben
Szerzõ: Papirusz
2011. december 19. 16:13

A szerző számtalan könyvvel bizonyította már, senki nem tud nála izgalmasabban írni a magyar világ rejtélyeiről. "Magyarország csodái" című könyve több tízezer példányban kelt el. Száraz Miklós György nem tudós, nem kutató. Azt állítja, hogy ebben a könyvében sem mond semmi újat, egyszerűen csak mesél dolgokról, amik érdeklik. Viszont úgy mesél, ahogy neki tetszik. Onnan közelít, ahonnan mások nem. Érdeklik a rejtélyes ügyek, de ha minden titokzatosságot nélkülöző tárgyról ír, akkor is megcsap minket a régmúlt füstös, talányos illata. Ebben az újabb képeskönyvében a szerző nem tesz mást, mint amit előző könyvében elkezdett: aláereszkedik az elsüllyedt katedrálisba, a Szepességtől az erdélyi Királyföldéig. Máramaros havasaitól az Adria partjáig elterülő, mesésen gazdag középkori Magyarországba. "Ami -állítja- most is él."

bővebben >
 


Matthias Vogt: A világ csodái képekben
Több mint 450 fotóval és térképpel
Szerzõ: Papirusz
2011. november 15. 10:27

Ez a pompásan illusztrált képeskönyv egyedülálló módon mutatja be a világ legnagyobb hatású természeti csodáit, kulturális kincseit és építészeti remekeit. A Mount Everesttõl a Grand Canyonig, a Stonhenge-tõl Angkor Watig, Versailles-tól a Burj Al Arabig - minden földrész és minden korszak lélegzetelállító és különleges természeti, kulturális értékeket kínál, amelyek újra és újra ámulatba ejtenek bennünket.

bővebben >
 


James Redfield: A Tizenkettedik Felismerés - A döntés órája
Szerzõ: Papirusz
2011. november 2. 20:21

2012. december 21-én véget ér a maják ősi naptára. Sokan ezt az apokalipszis előjelének tekintik. Igazuk van vajon?

A Tizenkettedik Felismerés, a közkedvelt Mennyei sorozat régen várt új darabja ismét a névtelen főszereplő és jó barátja, Wil történetét meséli el. Kezükbe jut egy ősi kézirat részlete, amely a spiritualitás titkos, újszerű megközelítéséről szól, és arról, hogy ez a jelenség a 21. évszázad második évtizedében bontakozik majd ki észrevétlenül. Hősünk és Wil meg akarja tudni, mit jelent mindez az emberiség számára. A szinkronisztikus jelenségek erejére támaszkodva kezdik meg a kutatást, és csakhamar hatalmas politikai erőkkel és vallási fanatikusokkal találják szemben magukat, akik igyekeznek a spirituális felfedezés útját állni.

bővebben >
 


Brian Skerry: TengerLélek
Szerzõ: Papirusz
2011. október 17. 15:48

A "TengerLélek" szerelmi történet, a felfedezés és a remény története. Egy tengerimádó fiú története, aki eljutott egy búvártalálkozóra, és ott ráébredt, miként teljesítheti be álmait: „Ültem a sötétben, hallgattam a módszereikrõl, kalandjaikról mesélõ elõadókat, és hirtelen, mintegy varázsütésre, rájöttem a megoldásra. Hogyan fedezhetem fel az óceánok mélyét? Fényképezõgéppel!" Ez a fiú, Brian Skerry, hallatlan elszántsággal, kemény munkával és némi szerencsével valóra váltotta terveit, immár húsz-egynéhány képriportja jelent meg a National Geographic magazinban.

bővebben >
 


Főzzünk a családnak!
1001 recept
Szerzõ: Papirusz
2011. augusztus 16. 10:09

Rohanó világunkban egyre ritkábbak a családi étkezések. Jelen kötet ezt a tradíciót kívánja újjáéleszteni 1001 receptjével, amelyek mindegyike segít kellemesebbé tenni az együtt töltött pillanatokat.

Érdemes újra felfedezni a nagy klasszikusokat -kissé modernebb változatban is-, az ismert francia levesek krémleves-változatát, a kacsamellel és sütőtökkel gazdagított rizottót vagy a morzsás paradicsomos sajtot.

bővebben >
 


Bob Devine: Alaszka
Szerzõ: Papirusz
2011. július 31. 12:41

A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben.

bővebben >
 


Ivasivka Mátyás, Kovács Attila: Pécsi Concerto (2 CD melléklettel)
Fejezetek Pécs zenetörténetéből - Világhírű külföldi, magyar és helyi zeneszerzők kapcsolata Péccsel és Baranyával
Szerzõ: Papirusz
2011. június 17. 11:48

"A Pécsi Concerto" című kötet Pécs város zenei életének múltját és jelenét mutatja be: megismerhetjük a kezdeteket jelentő egyházi zenét és az első jelentős zeneszerzőket, a város szimfonikus és fúvószenekari hagyományát, operaéletét, a pécsi kórusmuzsika és a zeneoktatás történetét.

bővebben >
 


Borsos Balázs, Magyar Zoltán: A magyar népi kultúra régiói 1-2.
Dunántúl, Kisalföld, Alföld - Felföld, Erdély, Moldva
Szerzõ: Papirusz
2011. május 5. 22:12

Borsos Balázs és Magyar Zoltán néprajzkutatók az érdeklődő nagyközönség számára mutatják be a népi kultúra regionális tagolódását a teljes magyar nyelvterületen: a Felső-Őrségtől Moldváig és a Szepességtől az al-dunai székelyekig.

Leírásuk alapvetően a kultúrának a 19-20. század fordulóján meglévő állapotát idézi meg, kitekintenek azonban a történeti előzményekre és a 20. századi folyamatokra is.

bővebben >
 


John Haywood: Ősi birodalmak
Sumer - Egyiptom - India - Minósz - Kína - Perzsia - Görögország - Róma - Maja - Inka
Szerzõ: Papirusz
2011. március 11. 12:21
A régmúlt nagy civilizációi mindmáig lenyűgöznek bennünket látványos teljesítményeikkel. Eszméik, mítoszaik, műtárgyaik, építészetük és irodalmuk az évezredek távolából is elképesztő  frissességgel és aktualitással szólnak hozzánk. E könyv történelmi összefüggésekkel a háttérben mozgalmas és átfogó portrét fest ezekről az eredményekről, miközben megismerhetjük az ősi
Mezopotámia, Egyiptom, Görögország, Róma, India, Kína és a Kolumbusz előtti Amerika magával ragadó történetét.

bővebben >
 


1000 állatkölyök
Szerzõ: Papirusz
2011. február 17. 11:19

Az állatkölykök játékosságukkal, kíváncsiságukkal és kedves megjelenésükkel elvarázsolnak bennünket. Ez az elragadó képeskönyv fényképes utazásra hívja olvasóját: a legjobb állatfotósok fantasztikus színes felvételei 1000 állatkölyköt mutatnak be különböző életkorukban és fejlődési szakaszaikban.

bővebben >
 


Simona Stoppa: Álomvakációk
A világ 80 lélegzetelállító üdülőhelyei
Szerzõ: Papirusz
2010. december 14. 11:08

Ez a páratlan kötet a világ 80 legszebb és legkedveltebb turistalátványosságához kalauzolja el az olvasót. Pompás kastélyokban, fenséges hegyek között, gyönyörű nemzeti parkokban és fehér homokos tengerpartokon sétálva ismerhetjük meg bolygónk lenyűgöző természeti és épített kincseit.

Az exkluzív fotóanyag mellett érzékletes leírások segítenek abban, hogy a francia Riviérán, az Amazonos menti esőerdőkben vagy éppen Egyiptom piramisai között érezzük magunkat.

bővebben >
 


Életre szóló kalandok - 500 lélekemelő utazás a világ körül
Geographia Kiadó
Szerzõ: Papirusz
2010. november 22. 11:33

Vegyünk részt egy kalandos, spirituális és kulturális utazáson, időn és téren át, amelynek során felkeressük a világ legnagyszerűbb, legemlékezetesebb és legvarázslatosabb helyszíneit - olyan ősi és modern, híres és ismeretlen szakrális helyeket, ahol az emberiség több évezrede keresi isteneit.

Legyünk akár hívők, akár a kultúra iránt érdeklődő turisták, ez a pompás kötet felfedezőútra visz bennünket - a szó valódi és mély értelmében. Utazásunk minden lépését érthető és érdekes magyarázatok, színes fényképek és térképek, a kihagyhatatlan látnivalók és a hozzájuk kapcsolódó kirándulások ismertetői, valamint a különlegesen vonzó helyszíneket bemutató tematikus összeállítások kísérik.

bővebben >
 


Anne Griffith: Egyszerűen szép
Szerzõ: Papirusz
2010. október 22. 08:57
A fotográfia jóvoltából új megvilágításban, új szemszögből láthatjuk önmagunkat és szűkebb világunkat. A fotográfia képi bizonyság arra, hogy a világ csodálatosabb, mint képzeltük, és sokkal több szépség rejlik benne,
mint valaha is hinni merészeltük" - írja a sokszoros díjnyertes fotós, Annie Griffiths ebben a kötetben, miközben a képi szépség esszenciáját, megtestesüléseit keresi és leli meg a National Geographic Society páratlanul gazdag képarchívumában.

bővebben >
 


Esther Verhoef: Kutyák enciklopédiája
Szerzõ: Papirusz
2010. szeptember 21. 10:33
Tudja-e, hogy vannak "kopoltyús" kutyák, és hallott-e olyan fajtákról, amelyek nem vedlenek? Tudja-e, hogy egyes fajták szívesen elcsavarognak, amint lehetőségük adódik rá, míg mások inkább a gazdájuk közelében maradnak? Vannak fajták, melyek éberen őrzik a házat, ellenben mások barátságosak az idegenekkel szemben is. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek fajtáról fajtára változnak, és amelyekkel a kutyák gazdáinak tisztában kell lenniük.

bővebben >
 


   
Összesen 320 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes hirdetés ingyen | Fesztivál, rendezvény