Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Ivasivka Mátyás, Kovács Attila: Pécsi Concerto (2 CD melléklettel) (Könyvajánló)
Fejezetek Pécs zenetörténetéből - Világhírű külföldi, magyar és helyi zeneszerzők kapcsolata Péccsel és Baranyával
Szerző: Papirusz
2011. június 17. 11:48
Ivasivka Mátyás, Kovács Attila: Pécsi Concerto (2 CD melléklettel)

"A Pécsi Concerto" című kötet Pécs város zenei életének múltját és jelenét mutatja be: megismerhetjük a kezdeteket jelentő egyházi zenét és az első jelentős zeneszerzőket, a város szimfonikus és fúvószenekari hagyományát, operaéletét, a pécsi kórusmuzsika és a zeneoktatás történetét.

A szerzőpáros a zenei műhelyek, emlék- és koncerthelyek mellett száma veszi a pécsi kötődésű előadóművészeket, kamaraegyütteseket és zeneszerzőket is. E különleges zenetörténeti műben részletesen olvashatunk nyolcvanhét világhírű külföldi, magyar és helyi zeneszerző Péccsel és Baranyával való kapcsolatáról: a jól ismert klasszikus és romantikus zeneszerzők mellett a legnagyobb 20. századi komponisták éppen úgy szerepelnek benne, mint kortárs magyar szerzők. 

A könyvet kétlemezes MP3-as formátumú CD-melléklet egészíti ki, melyen a pécsi zenei élet elmúlt fél évszázadának legjelesebb dokumentumai -Kodály Zoltán, Ernster Dezső, Horváth Mihály, Takács Jenő, Lamberto Gardelli és mások felvételei- és a közelmúlt immár patinás zenei értékei szólalnak meg.

170x240 mm 792 oldal, ára: 9.500,-Ft 

www.alexandra.hu 

 
 
Jelenleg 0 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés