A Római Birodalom állami tisztvisel?jeként m?köd? Marcus Gavius Apicius nevéhez f?z?dik a Kr. u. 1. században kiadott egyik legkorábbi szakácskönyv. A könyv a teljes receptgy?jteményt közli, külön fejezet foglalkozik a m? írójával, a történeti háttérrel. Képet kapunk a római császárkori háztartásról, étkezési szokásokról, és ezek pannoniai vonatkozásairól. Az ókori és mai f?szernövények szakszer? azonosítása egészíti ki a kötetet. Képanyaga a pannoniai emlékekb?l ad válogatást, edények, konyhai felszerelések, lakoma-ábrázolások teszik teljessé a kultúrtörténeti anyagot.
Szerkesztette Orlovszky Géza, tanulmányok Póczy Klára és F. Petres Éva. A ma is ajánlható, megf?zhet? receptek összeállítója L. Kurucz Katalin.
Megjelent: 2003 - B/5, 170 old., kötött - ISBN 963 8477 74 1
Ára: 1 800,- Ft
Enciklopédia Kiadó
www.enciklopediakiado.hu