Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Noel Péter: Hernyó (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. április 15. 15:34

Heroin. Más néven Hernyó, Birdie Powder, Dr. Feelgood vagy Brown Sugar. Ahogy tetszik. Így hívják azok, akik valamilyen formában érintkeznek vele. Kölyökként azt hiszed, rohadt vagány dolog mindent kipróbálni. Aztán később rájössz, hogy sok minden más elrohan melletted, aminek a részese lehetnél. Bizonyára könnyebbnek tűnik a drogokhoz menekülni, mint szembenézni az élet nehézségeivel.

De ez az egész csak hazugság, rohadt nagy hazugság. S egyvalamiben biztos lehetsz: előbb-utóbb eljutsz ahhoz a kereszteződéshez, amelynél döntened kell, merre indulsz tovább. Át kell gondolnod, van-e más is az életedben, ami megér minden percet. S ekkor választanod kell, melyik az értékesebb, mert ugye tudod, hogy egy életre be tud szippantani mindkettő?

"Amikor leültem ehhez a füzethez, percekig csak bámultam az üres lapokat. Nem tudtam, hogy kezdjem el ezt a történetet. Nem azért, mert nem voltam biztos dolgokban, vagy a múlt eseményeiben, hanem azért, mert nehéz volt eldönteni, mi a legfontosabb gondolat, amit le kellene írnom. Pontosan éreztem, hogy nem mindegy, milyen sorrendben teszem. Végül megtaláltam a helyes sorrendet, és a legjobb mondatot."

---
"Nekem Kafka is eszembe jutott, miközben olvastam ezt a regényt , aki a mindennapok abszurditását nyomasztó, meglepő helyzetekben mutatta be. Noel Péter gondolatvilága, mondandói sem szűkölködnek nagyon abszurd és drasztikus megjelenítésekben. Ne számítson az olvasó nyugodt órákra ezzel a könyvvel a kezében, de izgalmakban, meglepetésekben lesz majd része. Egy jó elbeszélő, egy izgalmas személyiség különleges felnőtt meséjét ajánlom a figyelmükbe."
 
Vincze Kinga
újságíró, a Danubius Rádió műsorvezetője
 
 
"Ponyvaregény, Blöff. Alap filmek, alap sztorik napjaink profi és botcsinálta csetlő-botló alvilági embereiről. A Hernyó akár az előbbi történetek folytatása is lehetne, de Noel Péter derűs és szeretetteljes stílusával valamint lenyűgözően szórakoztató dialógusaival egy teljesen új, saját világot teremt."
 
Lepe - Ákos Band, Balkan Fanatik
 
 
"Noel Pétert tulajdonképpen nem ismerem; soha nem láttam, mindössze néhány mailt váltottunk. Mégis el tudom képzelni, milyen fickó lehet - mégpedig könyve alapján. A könyve alapján, amelynek lapjain Danny Boyle és Guy Ritchie halványabb kontúrokkal, ugyanakkor mégis plasztikusan megrajzolt alakjai adnak egymásnak randevút, s amelyben London kevésbé barátságos, árnyékosabb arcát mutatja felénk. Ez alapján úgy képzelem,
Noel Péter lehet a tótkomlósi Ewan McGregor."
 
Bus István
újságíró, Nők Lapja
---

Terjedelem: 184 oldal
Puhafedelű, kartonált, visszahajtott fülekkel
ISBN: 963 9644 10 2
Ár: 1 999 Ft

Partvonal Kiadó
www.partvonal.hu

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!