Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Szerelmi algebra (Képhatás)
Beregi Tamás kötete a NŐ kereséséről
Szerző: macsinger
2003. május 7. 14:36

A regény története bizonyos szempontból egyszerű: van egy, a húszas évei elején járó fiatalember, akit kidob a barátnője, ő pedig nekivág, hogy újat találjon. Eddig semmi eredetiről vagy izgalmasról nincs szó, ám a folytatás annál érdekfeszítőbb, mert „vállalkozása” nem sikerül. A lassan ámokfutássá fajuló, éveken át tartó, majd négyszáz oldalon dokumentált keresgélés nem vezet eredményre, a nagy Őt nem sikerül megtalálnia. Ennek okait maga a főhős is elemezgeti, aki bár hihetetlen mennyiségű időt és energiát öl a feladat megvalósításába, s ezáltal széleskörű tapasztalatokra tesz szert, lassan dolgozza fel a külvilágtól, s főleg a lányoktól kapott információkat.

Beregi Tamás

Kifejezetten tanulságos például az a rész, amikor különböző lányok (akik nem mind adták meg a címüket) postaládájába hajnalonként virágokat helyez. Ez az alapvetően romantikus gesztus az alanyok többségében ellenérzést vált ki, talán mert azt gondolják, hogy a szegény legény pszichopata - de ezt talán tőlük kéne megkérdezni. Az viszont kiderül, hogy hősünk nem pszichopata, sőt: nem is szexőrült, csak egy átlagos pasi, aki szeretne egy takaros menyecskébe bújt kis tigrist, aki mellett esténként álomra hajthatná fejét.

Éveken át zajlik a Nő keresése, a kilencvenes évek budapesti undergound  vadonjában, a Szigettől a Rácz Kertig, Kapolcstól Diósgyőrig, de nem találja, és csak nem találja. Mindenesetre az évek nem múltak el nyom nélkül, hiszen itt van a könyv, ami nemcsak a szavak, hanem a matematika nyelvén is megpróbálja leírni a leírhatatlant. A kötet nosztalgiázni vágyó harmincasoknak ideális, kezdő nővadászoknak pedig kötelező.

Beregi Tamás: Egyetleneim (Európa Könyvkiadó, 2003, 391 oldal, 2300 forint)

 

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!