Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Költözik a zenekar (Komolyzene)
Ideiglenes helyre megy a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar, Énekkar és Kottatár
Szerző: Albert Mária
2003. május 5. 22:36


A 2003-2004-es szezonban folytatódik a három nagy dirigensről - Ferencsik János, Otto Klemperer és Somogyi László - elnevezett zenekari bérletsorozat
, de mindegyikben több hangversenyt adnak, az árak mérsékelt emelése mellett. A hét-hét előadásból álló sorozatokra a legdrágább "csomag" 18 ezer forintba kerül, a legolcsóbb 6 ezer forintért vásárolható meg. Mindez úgy lehetséges, hogy az együttes évi költségvetése a saját bevétellel együtt két milliárd forintra tehető, ebből az állami támogatás körülbelül 1,5 milliárd forint.

Kocsis Zoltán
Az együttes nyitja meg szeptember 25-én a Budapesti Zenei Heteket, egyébként azon az előestén, amikor Bartók Béla halálának évfordulója van. 
Ekkor természetesen Bartók-művek hangzanak el, fiatal, mondhatni az NFZ által favorizált szólisták: Hajnóczy Júlia, Fekete Attila, Kelemen Barnabás közreműködésével. Kocsis az új évadban folytatja a francia, cseh és orosz zenekari irodalom meghódítását, de ezt nem egyedül teszik, hanem neves vendégkarmestereket hívott, Jean-Claude Casadesus-t Lille-ből, Serge Baudót Prágából, Philippe Entremont-t a Santo Domingó-i Fesztiváltól, Ondrej Lenardot Szlovákiából és Kobayashi Ken-Ichirót Japánból, valamint Vashegyi Györgyöt Budapestről. Először vezényli az együttest a klarinétművészként már világhírű, Japánban tanító Berkes Kálmán.

Jövőre föllép az együttessel Jean-Efflam Bavouzet, Igor Roma, Alexander Toradze zongoraművész, Szergej Krilov, illetve Salvatore Accardo hegedűművész, az énekesek közül a Berlinben élő Korondi Anna meghívása külön is üdvözlendő. Megint lesznek ifjúsági koncertek, ezek helyszíne a Millenáris Teátrum, zenei vezetője Hamar Zsolt. Az első állandó karmester két egyfelvonásos opera koncertszerű előadását is irányítja. A Bajazzók (Leoncavallo) és a Parasztbecsület (Mascagni)  2004. május 24-én a Zeneakadémián hallható. A Nemzeti Énekkar azonban nemcsak ebben a produkcióban vesz részt, hanem például a Janacek születésének 150. és Dvorak halálának 100. évfordulójára rendezendő koncerten, ez alkalommal a MÁV Szimfonikusokkal dolgozik együtt.

Kocsis - aki szívügyének tartja a társművészetek bemutatását - és együttese megihlette a Noran kiadót, amely május második felében kötetben jelenteti meg jeles magyar írók zenéről szóló novelláit. Ugyancsak most jelent meg a Hungaroton Classic kiadásában az NFZ és a zeneigazgató első közös CD-je, ezen Kocsis hangszerelésében Debussy- és Ravel-dalok szólalnak meg (a kiadvány méltatására visszatérünk). További CD-k készítéséről is szó van, hiszen a koncertjeik többségét a Magyar Rádió rögzítette. Ősz végén háromhetes turnéra megy a zenekar Nagy-Britanniába, ünnepi koncertjük nyitja meg a Hungary in Focus című kulturális évet. Vendégszerepelnek még Linzben, a Zágrábi Biennálén, valamint Spanyolországban is.  Reményeik szerint azután majd beköltözhetnek az új koncertpalota terében készülő végleges otthonukba.

 

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!