Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Tavaszi áldozat örömzenéléssel (Komolyzene)
A Dohnányi Zenekar a Zeneakadémián
Szerző: Albert Mária
2003. április 1. 14:18

Hollerung Gábor

A 10 éves fennállását ünneplő Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar április 1-én nagyszabású Operagálát ad Zeneakadémián. A műsorban Verdi művek részletei hallhatók, de ezen kívül Rossini, Wagner, Erkel alkotásai is megszólalnak neves szólisták,  Kováts Kolos,Cserna Ildikó, Wiedemann Bernadett, Fekete Attila, Massányi Viktor- tolmácsolásában, továbbá a Honvéd Férfikar előadásában. Az Operagála dirigense a zenekar vezető karmestere, Hollerung Gábor. Az együttes 10 évvel ezelőtt alakult amatőr ifjúsági együttesből hivatásos zenekarrá. Hatóköre a zenei közéletben Budafokon és Tétényen túl is erős, a zenekari muzsikusképzés fontos műhelyének tartják. A szűkebb környezet ugyancsak megbecsüli, az idén nyíló új művelődési központba hangversenytermet is építtet az önkormányzat a kedvükért.

Egyetemisták, kisiskolások, menedzserek és nyugdíjasok mind megtalálják az ízlésüknek, érdeklődésüknek megfelelő műsort a Dohnányi Szimfonikus Zenekar bérleteiben. Hollerung Gábornak, a zenekar igazgatójának az a hitvallása, hogy a muzsika szeretete bárkiben fölébreszthető, csak a publikumot nem kell néma tömegnek tekinteni, amelynek tagjai "befizettek a műélvezetre" - megkapják, hát ennyi legyen elég nekik! Művész és közönsége között kölcsönös, oda-vissza áramló üzenetekkel teli kapcsolatnak kell lennie - így hosszú távon biztos a siker. Nem szabad lenézni a zenei tolvajnyelvet nem ismerőket, érdemes inkább elmagyarázni, mit miért hall az, aki a nézőtéren ül. Aki esetleg bonyolult üzleteken töri napközben a fejét és fölfedezheti a kompozíciós rendszer és a munkájának szisztémája között a párhuzamosságot.

A tizedik évforduló megünneplése is bizonyosan ilyen interaktív élmény lesz. A műsor sokszínű, az együttes többféle képességére világít rá. Smetana Az eladott menyasszony című operájának nyitányával indul a műsor. Ezt Haydn késői, a mester bölcs életszemléletét zenében kifejező B-dúr szimfóniája (No.102) követi. Majd Sztravinszkij szenvedélyektől feszülő művét, A tavaszi áldozatot adják elő. Végül a régi dohnányisok is a pódiumra sereglenek, Bernstein Divetimentója a tervezett ráadás, amelyet együtt játszanak afféle örömzenéléssel. A koncertet Hollerung Gábor vezényli. Április 13-án egy ősbemutató részese lesz az együttes, Szentpáli Roland Magnificatját szólaltatják meg, ugyancsak a Zeneakadémián, a Budapesti Nemzetközi Kórusfesztiválon.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!