Papirusz.hu - Kulturális Portál - könyv, kiállítás, zene, színház, koncert
 Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Tim Lihoreau: Modern fóbiák
Korunk félelmeinek litániája
Szerzõ: Papirusz
2007. január 15. 22:14
Legújabb kori félelmeink gyûjteménye ez a könyv, amelynek szerzõje tudományos leírás és szómagyarázat kíséretében nevet adott az olyan jelenségeknek, mint például a nyilvános vécétõl (forlatriphobia), a teafõzéstõl (fronsophobia), a telefonközponttól (coetusermophobia) vagy a semmitõl sem való félelemnek (nihilophobia).

bővebben >
 


Roger Morris: A balta
Porfirij újra nyomoz
Szerzõ: Papirusz
2007. január 15. 11:35
Szinkronban a világgal címû sorozatunk ötödik kötete.
Fontos, izgalmas és érdekes könyvek, melyek az eredeti kiadással egy napon jelennek meg magyarul is!

bővebben >
 


Kaiser Ottó - Papp Márió: Magyarország 1000 csodája
Szerzõ: Papirusz
2007. január 10. 20:44
Szülőföldünk 1000 látnivalója, a szívünknek legkedvesebb városok, falvak, települések, a legszebb emlékeinkhez kötődő épületek, terek, a legmegkapóbb hangulatok. Vizuális és kulturális kalandozás Győr-Moson-Sopron megyétől Szabolcs-Szatmár-Beregig. Mindaz, amire a leginkább büszkék lehetünk. Kaiser Ottó elhivatott képírója ennek a különös közép-kelet-európai tájnak, amelyet szülőföldünknek mondhatunk, s amelyet annyiféleképpen szeretünk. 402 helyszín: városok, falvak, tanyák, hegyek, folyók, tavak - Kaiser Ottó alig több mint egy év alatt bejárta, magába szívta, újraalkotta számunkra. Papp Márió lírai hangulatú, rövid szövegei egészítik ki a képeiben is hasonló jellegű albumot.

bővebben >
 


Weöres Sándor: Magyar et?dök
Szerzõ: Papirusz
2007. január 9. 11:06

Gyerekkorunk klasszikus és kevésbé ismert rigmusai a szerzô kézírásával és saját illusztrációival.

Ez a könyv ajándék.
Én is ajándékba kaptam. Fiatal házas korunkban W. S. rajzolta és írta számomra, annyiféle tintával, ahányféle színt kapott. Ezért lett olyan tarka, mint a színes tojás. Nekem mindmáig legkedvesebb ajándékom.
Azt mondják, a szeretet annál inkább növekszik, mennél inkább osztogatják. Ilyen szeretettel adom olvasói kezedbe ajándéknak ezt a könyvet.

Károlyi Amy

bővebben >
 


Richard Wilkinson: Az ókori Egyiptom templomai
Szerzõ: Papirusz
2006. december 15. 10:03

A kötet az egyiptomi templomok elsõ és teljességgel illusztrált áttekintése. Többek közt ismerteti Karnak és Luxor, Abüdosz, Edfu, Philae és a Nílus menti templomokat. Hasznos információkat nyújt a templomépítészetrõl és díszítésrõl, a megszentelt hely kiválasztásától az alapító szertartásokon át egészen a kész épületekig, valamint bemutatja a templom különbözõ részeinek funkcióját és jelentését, a fáraók és a papok szerepét a vallási szertartásokban.

200x265 mm, 256 oldal, ára: 7.990,- Ft

www.alexandra.hu


 

Roberta Gellis: Lucrezia Borgia és a mérgek anyja
Szerzõ: Papirusz
2006. december 12. 16:51
A reneszánsz olasz udvarok szerelemmel és cselszövéssel, sötét intrikákkal, történelmi jelentôségû eseményekkel és figurákkal teli élete egy igazi szakértô szórakoztató elbeszélésében.
„Megmérgezted" - hasított bele Lucrezia Borgia fogadószobájának csendjébe a borzalmas vád. A vádló nem más, mint újdonsült férje, Alfonso, a ferrarai herceg fia, az áldozat pedig Lucrezia egyik udvarhölgye, Alfonso állítólagos szeretôje.

bővebben >
 


ROBIN MAXWELL: A vad Írek
I. Erzsébet és a hírhedt kalóznô története
Szerzõ: Papirusz
2006. december 11. 13:18

Az angol történelem egyik legizgalmasabb korszakát átfogó sorozat negyedik kötetében I. Erzsébet ír felkelôkkel száll szembe.

Az idôsödô I. Erzsébet a Spanyol Armada legyôzése után elégedetten ülhetne Anglia trónján, ám Írország nem hagyja nyugodni. A zöld sziget meghódítására küldött nemesei sorra kudarcot vallanak. A heves klánvezérek és követôik, a vad írek harcba szállnak a koronával.

bővebben >
 


Brian MacArthur: A XX. század nagy beszédei
Szerzõ: Papirusz
2006. december 8. 15:15

A nagy szónokok képesek voltak megváltoztatni a világot - akár jó, akár rossz irányba.

A történelem fordulópontjainál mindig találunk egy szónokot, aki beszédével megérintette hallgatóit, új elképzeléseket fogalmazott meg, és hazáját új utakra vezette. Churchill hadba szólította Angliát, Castro forradalomba hívta Kubát, Hruscsov elítélte Sztálint, Havel pedig megmutatta, hogyan lehet a szocializmustól megszabadulni. John F. Kennedy, Martin Luther King és Nelson Mandela álmai milliókra hatottak, Hitler és Sztálin milliókat küldött a halálba.

bővebben >
 


Susanna Clarke: A Hollókirály
Szerzõ: Papirusz
2006. december 7. 23:14

1806-ot írunk. Anglia minden erejét lefoglalja a Napóleonnal vívott háború, a gyakorlati mágia pedig már évszázadok óta feledésbe merült a szigetországban. De az egykoron oly nagyszerû varázslás történelmét kutató tudósok egy napon hirtelen felfedezik, hogy mégis van egy varázsló, aki a gyakorlatban igenis használja a mágiát: a Hurtfew apátságban, a világtól elvonultan élõ Mr. Norrell.

bővebben >
 


Laurell K. Hamilton: Leláncolt Nárcisszusz
Szerzõ: Papirusz
2006. december 7. 13:03

A triumvirátus újra összeáll, és Anita erõsebb, mint valaha. De lehet, hogy egyben ez lesz a végzete is.

Hat hónap telt el azóta, hogy Anita utoljára találkozott Richarddal és Jean Claude-dal. Hat hónap férfiak nélkül. Hat hónap döntések nélkül. Hat hónap tele veszéllyel. Mert Anita a testén viseli mind a vámpír, mind a vérfarkas jelét, és amíg a triumvirátus újra össze nem áll, addig mindhárman sebezhetõk.

bővebben >
 


Najmányi László: THEREMIN
Dokumentum-regény
Szerzõ: Papirusz
2006. december 6. 19:11
Ki is volt valójában ez nagyon kalandos életet élt orosz tudós?
Theremin professzor napközben jelentéseket írt, éjszaka a kabinjából, rádión továbbította õket Moszkvába. Fedõnevét - Kék Madár (Szinyaja Ptyica) - Lenintõl kapta, párttagsági könyvével egy idõben. „Hosszú, eredményekben gazdag életet kívánok önnek, Tyermen elvtárs", mondta Lenin, az eskütételt követõen. „Az ön hangszere boldogságot ad az embereknek. Legyen ön a kommunizmus kék madara."

bővebben >
 


Kozák Péter: Csízió
avagy neves személyek, jeles ünnepek és különös szavak magyarázata az esztend? minden napjára
Szerzõ: Papirusz
2006. december 5. 17:22
Különleges mûvelõdéstörténeti lexikon az év 365 napjához kapcsolódóan, névtár és lexikon egyben, kuriózumok, érdekességek tárháza minden korosztálynak!

bővebben >
 


Mikszáth Kálmán: A keresztmama meséi
Szerzõ: Papirusz
2006. december 4. 22:22
Mikszáth Kálmán klasszikus meséit Balogh Károly csodaszép rajzaival veheti kézbe a nosztalgiázni vágyó olvasó. Ajánljuk minden keresztmamának, aki karácsonyra szép mesékkel szeretné meglepni keresztlányát vagy keresztfiát.

bővebben >
 


Szili Katalin: Vezérkönyv a magyar grammatika tanításához
Szerzõ: Papirusz
2006. december 4. 11:35

Nehéz, kihívásokkal, meglepetésekkel  teli munkát végeznek azok, akik a nyelvünk iránt érdekl?d? külföldieket oktatják. A képzett magyartanároknak azt kell  tapasztalniuk, hogy a magyar nyelvtanról szerzett elmélyült ismereteiket csak részben kamatoztathatják: a tanult szabályok ugyanis vagy nem alkalmasak, vagy nem elegend?ek ahhoz, hogy a nyelv használatát elsajátíttassák a tanulókkal.  A különböz?  idegen nyelveket  (angolt, franciát, németet stb.)  tanítóknak  rá  kell  rájönniük, hogy diákjaik anyanyelvének magas fokú tudása,  a birtokolt  modern módszertani eljárások fontosak ugyan, de  a teljes sikerhez  az  is nélkülözhetetlen, hogy képesek legyenek kívülr?l látni a magyar nyelvet,  fel tudják tenni  a  megfelel? kérdéseket, s azokra jó válaszokat adjanak, vagyis hogy megismerkedjenek  a magyar mint idegen nyelv oktatás szakmai fortélyaival.

bővebben >
 


Lin Yutang: Egy múló pillanat
Szerzõ: Papirusz
2006. december 1. 13:23

40 év történelmi korrajza a könnyed stílusáról ismert, kínai bestseller szerzô tollából - egy elôkelô pekingi család története a bokszerlázadástól a Japán elleni háborúig. A több szálon futó cselekményen keresztül a huszadik század eleji Kína elevendik meg. A család életébe gyermekrablók, ópiumcsempészek, mandzsuvezérek és külföldi zsoldosok férkôznek be, és senki sem vonhatja ki magát a történelemformáló események sodrából - forradalom, a császárság bukása, diákmozgalmak alakítják az ország életét.

bővebben >
 


Philip Reeve: Ragadozó városok
Szerzõ: Papirusz
2006. november 24. 18:48
London újra mozgásba lendül. Otthagyja hatalmas talpnyomát a vadászmezõn, ahol a nagyobb városok kisebbeket hajszolnak, hogy aztán eltüntessék õket feneketlen gyomrukban. Ám London városa most nagyobb falatra vágyik, minden energiájával egy távoli cél elérésére törekszik, miközben egyre több szóbeszéd járja a MEDUZÁRÓL... Ide akar visszajutni Tom és Hester. Elõbbi, hogy újra otthon legyen, utóbbi azért, hogy bosszút álljon. Mégis együtt kell mûködniük, együtt kell átvészelniük életveszélyes helyzeteket, miközben sejtelmük sincs, hogy milyen küldetéssel kerülnek újra a ragadozó nagyváros fedélzetére... A THE WHITBREAD CHILDREN'S BOOK OF THE YEAR és a GOLD NESTLE BOOK PRIZE KITÜNTETETTJE

bővebben >
 


Jacqueline Wilson: Folytassa Lottie...!
Szerzõ: Papirusz
2006. november 20. 22:33
A nevem Charlie. Oké, a teljes nevem Charlotte Alice Katherine Enright, de soha senki nem szólít így! Jo, Lisa és Angela és az összes gyerek a suliban Charlie-nak hív. Néhány fiú Céklának hív, de õk gyengeelméjûek, bár azt hiszik magukról, hogy tök eredeti csávók. Ugye te is azt hiszed, a töri hótt unalmas? Pedig nem! Például a Viktória-korabeli népek sem mind olyan nyamvadtak, mint amilyennek látszanak.

bővebben >
 


Ptolemaiosz kapuja
Szerzõ: Papirusz
2006. november 19. 23:02
Kétezer éve Bartimaeus még ereje teljében volt; csatákban legyõzhetetlen, és barátja a nagy mágusnak, Ptolemaiosznak. Most azonban, földi csapdájában vergõdve, s kitéve gazdája, Nathaniel kénye-kedvének, az egykor oly félelmetes dzsinn energiái elapadóban vannak. Idõközben az álnéven bujkáló Kitty Jones titkon a varázslásról, a démonokról folytat tanulmányokat.

bővebben >
 


Francine Oomen: Hogyan éljük túl az els? csókot?
Szerzõ: Papirusz
2006. november 17. 09:13
Szerelem... Mégpedig az elsõ! Milyen érzés? És tényleg itt van? Akkor most nekem csábítónak kell lenni? Ez komoly...? És hogyan? Mi lesz, ha megcsókol? Rögtön fogok tudni csókolózni? Ezekre a kérdésekre Rosa sem tudja a választ, de mindent szép sorjában kiderít, ha nem is mindig a legszerencsésebb módszert választja.

bővebben >
 


Francine Oomen: Hogyan éljük túl önmagunkat?
Szerzõ: Papirusz
2006. november 15. 14:23
Szóval most kamasz vagyok. Serdülõ... Az ember változik ilyenkor. És a szülei?! Vagy még mindig úgy gondolnak a gyerekükre, mintha ovis lenne? Mit tegyen az ember, ha a szülei ellenzik, hogy piercinget hordjon, s netán még saját véleménye is legyen? És mitévõ legyen, ha kötekednek vele az iskolában, pedig õ azt szeretné, ha mindenki csodálná? Rosa válasza egyszerû. Kitalálja Roozt, saját maga új változatát. Vajon mindenkinek jó ez? Legalább Rosának biztosan jó? Ebben a könyvben találkozhatsz jó fej és nem annyira jó fej gyerekekkel, s nehezen nevelhetõ szülõkkel. Biztosan találsz pár jó tippet a szerelemmel, a külcsínnel, a bizonytalansággal és bátorsággal, a benned bekövetkezõ változásokkal kapcsolatban.

bővebben >
 


oldalak:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10   ...  12  13  14  15  16   

Könyvajánló
   
Összesen 320 cikk található ebben a rovatban
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes hirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény