Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Gianpaola Spirito - Antonino Terranova: Modern óriások (Könyvajánló)
Napjaink legimpozánsabb felhőkarcolói
Szerző: Papirusz
2008. december 29. 12:41
Gianpaola Spirito - Antonino Terranova: Modern óriások

A harmadik évezredben világszerte töretlenül épülnek a lenyűgöző felhőkarcolók. Ennek egyik oka, hogy egyre szédítőbb magasságokba tör a világ legmagasabb épületének címéért folyó versengés. A világrekordért Dubaj és Tajpej vetélkedik - elhódítva a címet a klasszikus felhőkarcolók hazájától, a Nyugattól. A kelti városok monumentális felhőkarcolói gigászi méretükkel a hatalom lenyűgöző kifejezését teremtik meg.

Másrészt, míg a Kelet a gazdagságot a végletekig fokozott magassággal akarja kifejezni, a nyugati városokat alacsonyabb, ám egyre bizarrabb toronyházak népesítik be. Ezek a szoborszerű építészeti műalkotások olyan technológiai újításokat alkalmaznak, amelyek messze túlmutatnak az építészet világán, hiszen a kollektív képzelet részévé teszik a velük létrehozott formavilág elemeit.

A gazdagon illusztrált építészeti album a modern metropolisok legmegdöbbentőbb épületóriásai közül válogat: látványos felvételekkel, skiccekkel, helyszínrajzokkal mutatja be a világ utóbbi években épült és jelenleg is épülő hipermodern felhőkarcolóit.

210x375 mm, 216 oldal, ára: 6.990,-Ft

www.alexandra.hu

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés