Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Fotótól az op-artig (Képhatás)
André Kertész, Orosz Gellért, Braun András tárlata
Szerző: Gréczy Emőke
2003. április 30. 14:57

André Kertész a Petőfi Irodalmi Múzeumban
André Kertész Magyarország után Franciaország és New York embereit, eseményeit fényképezte 1986-ban bekövetkezett haláláig. Életműve olyan gazdag, hogy számos témából meríthettek volna a kiállítás rendezői a fotóművész alkotásainak bemutatásához. Az olvasás azonban egyike volt a Kertész által fontosnak tartott témáknak. Első világháborús, esztergomi éveitől a 80-as évekig fotózta az utcán, bárban, balkonon, iskolában, lövészárokban, szalonban olvasó katonákat, diákokat, hajléktalanokat, kisiskolásokat, kávéházakban élő művészeket, ahogy rájuk talált, földön ülve, feltett lábbal, lopva, az olvasnivalót szétterítve, görnyedten, elmélyülten és büszkén. A kiállításhoz kapcsolódva a Petőfi Irodalmi Múzeum huszonhat költőt kért fel, hogy mintegy képaláírásként alkossanak verseket az olvasásról és André Kertész kiválasztott képeiről – a kéziratos formában hagyott művek a tárlaton olvashatók június 1-jéig.
www.pim.hu

Orosz Gellért a Mű-Terem Galériában
Aki Orosz Gellért műveiben az Európai Iskola gyökereit véli felfedezni, nem téved: a most kiállított, 40-es, 50-es és 60-as években készült műveken a konstruktív Barcsay mellett a pályatárs Gyarmathy művészetének nyomai láthatók, akivel az Elvont Művészek Csoportjában alkotott együtt a második világháborút követő években. A kollázsok és pasztellek mellett az idehaza akkoriban leginkább Korniss Dezső által művelt gesztusfestészeti (csurgatott technikával készült, tasiszta) képekkel találkozhatunk, valamint néhány későbbi vászonnal, amelyeken a technikai kísérleteket az addigi tapasztalatok szintézise váltja fel.
A közelmúltban elhunyt művész hagyatékának rögzítésével, albumba rendezésével és kiállításával a Körmendi Galéria foglalkozik, a május 24-ig látható kiállítás is többnyire a gazdag magángyűjtemény anyagából állt össze.
www.kormendigaleria.hu

Braun András az acb Galériában
Az op-art ezredfordulós, médiához, komputer-animációhoz közel álló világa jellemezte eddig Braun András műveit. A fiatal művész új sorozata ezeknek az évek során egységessé vált geometrikus műveknek egy továbbgondolt változata, melyet elsősorban egy új koncepció, egy új probléma megoldásának kérdése ösztönzött. Az olajképek háta, a vászon rácsozatával, a nyomokban áttetsző festékkel, a vakráma látható vagy elfedett vonalával mindannyiunk előtt feltárult már, ha máskor nem, egy lakás átrendezése során, egy művész pedig jól ismeri a közönség elől elrejtett felület természetét. Braun ezt az olykor egyértelműen látható, máskor csak sejtető „képet” fordítja a közönség elé, új műveket alkotva ezáltal, melyek végeredményben csak a koncepciót tekintve szakítanak Braun eddigi művészetével, technikájukban, gesztusaikban nem.
Az tárlat május 10-ig látható.

www.acbgaleria.hu

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!