Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
3D-függöny fel! (Új kor)
Virtuálisan új életre keltett színházak
Szerző: ITTK
2003. április 30. 12:42

Periklész Odéonját az első fedett színházként tartják számon, amely egyúttal a modern előadó- és színháztermek elődjének, prototípusának is számít. A Warwick Egyetem színművészeti fakultásának és e-laboratóriumának kutatói által elkészített 3D modell ugyanakkor merőben új bepillantást engedett az építmény tervezésbeli jellemzőibe. A kutatók úgy találták, hogy a kilenc sorban elhelyezett kilenc-kilenc oszlop miatt a közönség jó 40 százaléka számára csak takarásban lehettek láthatók az előadások. Az építmény tervezésbeli felépítése ugyanis ahelyett, hogy a legelőnyösebb vizuális élményt adta volna a nézőközönségnek, úgy lett megszerkesztve, hogy magának az auditóriumnak a nagyságát, látványát hangsúlyozza ki, helyezze előtérbe.

A kutatócsoport tervei között egyébként mintegy 30 európai színház, köztük a Dionüszosz Színház és a londoni Globe Theatre virtuális rekonstrukciója is szerepel. A kutatók remélik, hogy a virtuális valóság modellek közelebb visznek majd az ókori színdarabok és előadások, valamint a színrevitelükhöz először használt terek és építmények jobb megértéséhez.

"A virtuális építménymodellek révén a legbonyolultabb részletek is láthatóvá válnak, a 3D ábrák jóvoltából pedig olyan tapasztalásélményt szerezhetünk az idő, tér és megvilágítás viszonyairól, amely összehasonlíthatatlanul élvezetesebb bármilyen egyetemi előadásnál vagy diavetítésnél" - emelte ki Drew Baker, az intézmény e-laboratóriumának multimédiatervezője. "A színdarabok színreviteli körülményeinek, felállításának megismerésével a színművészet lényegébe is mélyebb betekintést nyerhetünk" - mutatott rá Richard Beacham professzor.

Forrás: news.bbc.co.uk

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!