Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
E világ az eVilág? (Új kor)
Minisztériumi pénz a digitális kultúrára
Szerző: S.M.
2003. április 14. 10:44

A digitalizáláshoz szükséges informatikai eszközökre, szolgáltatásokra és számítástechnikai eszközök beszerzésére lehetett pályázni az eVilág öt témakörében. A Digitális kultúra programban magyarországi levéltárak, országos múzeumok, szakmúzeumok, megyei, területi és tematikus múzeumok, egyházi gyűjtemények pályázhattak az intézményben őrzött, illetve az intézmények kezelésében lévő nemzeti kulturális javak, maradandó értékű iratok elektronikus feldolgozásának (interneten történő megjelenítésre alkalmas, digitális verzió előállításának) megvalósítására, valamint a már feldolgozott (meglevő) tartalmak hozzáférhetővé tételére az interneten vagy az intézményben az odalátogatók számára.

Ebben a kategóriában a maximális, húszmillió forintos támogatást kapta – egyebek közt – a pécsi Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága korszerű nyilvántartási rendszer megteremtése (digitalizálás) céljából, a Postamúzeum, a Magyar Országos Levéltár, a Vízügyi Múzeum Levéltár és Könyvgyűjtemény, a Keresztény Múzeum. Összesen 32 pályázó kapott (5-10-20 milliós) támogatást ebben a kategóriában.

A digitális kultúra térnyerésének támogatására kiírt pályázati részterületen húszmillió forintot kapott például a BAZ Megyei Közművelődési Intézet (Miskolc), az 1956-os Forradalom Történetének Dokumentációs Kutató Intézete Közalapítvány, a Környezetvédelmi Újságírók Társasága, a Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézete, a Dunatáj Alapítvány – míg a Magyar Mozgókép Közalapítvány tízmillió forintban részesült. Összesen 41 pályázót kapott (5-10-20 milliós) támogatást ebben a kategóriában.

A határon túli magyar kultúra digitalizálási program támogatására nyolcmillió forintot kapott a Fonó Budai Zeneház Kht., a Harmónia Művészeti Központ Kht. (Vámosszabadi) és a Pápai Református Kollégium művészeti alapiskola. A további tizenhárom nyertes 3-5 millió forintos támogatásban részesült.

A Tanac Kulturális Egyesület (Pécs), a Hajóson élő német nemzeti kisebbség és nagyközségért Alapítvány, az Alapítvány a Komplex Kultúrakutatásért (Miskolc), valamint a Rádió C Kisebbségi Műsorszolgáltató Kht. 8 millió forint támogatás kapott a Nemzeti és etnikai kisebbségek program keretében. Ötmillió forintban részesült például a Magyarországi Bolgárok Egyesülete és a Városlődi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület, hárommillió forint kap – többek között – a Magyarországi Szlovák Írók és Művészek Egyesülete, valamint a Roma Munkaadók és Munkavállalók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szövetsége (Nyíregyháza). Összesen tizenhét pályázatot érdemesítettek támogatásra.

A tartalomfejlesztés a fogyatékossággal élők életminőségének javításáért részterületen 15 budapesti és egy nyíregyházi (Elfogadott másság, együtt a fogyatékosokért) alapítvány, egyesület, társaság, szövetség illetve közalapítvány tudhat magáénak 3-5-8 millió forintot az IHM Világ pályázatán.

A nyertesek teljes listája megtalálható az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapján:
www.ihm.hu/tarsadalom/palyazatok/ihm/ihm_20030219_1.html

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!