Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Egy elrontott játék (Új kor)
A zország tesztye
Szerző: Lakatos Péter
2003. április 9. 11:13

... a sztereotípiákkal vérbőn operáló, színvonaltalan kereskedelmi televíziózás újabb csúf mellényúlása. Szőke nők, izomfiúk, rendőrök csoportosulnak a stúdióban, hogy megmutassák, tanárok és diákok mérik össze, valamint sikerült hat sztárvendéget is becitálni a több tucat megkeresett közül, hogy növelje a nézettséget - "és a Villalakók is velünk játszanak majd". Ezek az alapinformációk voltak ismertek, már a műsorkezdés előtt. Meg az intelligenciateszt ténye.

A teszttel egyébként az egész műsor alatt nem volt baj. A Mensa HungarIQa, a honi magas intelligenciájúak társaságának összeállítása önmagában is szórakoztató és érdekes lett volna, sajnos azonban kerítettek köré egy úgynevezett showműsort. Csak azért, hogy valamitől legyen három és fél órás az az adás. Csak az első három perc klappol: főcím, beköszönés - elronthatatlan. Aztán Marsi Anikó műsorvezető, aki szolidaritásból bepréselte magát a szőke nők csapatába, feláll, mond egy önironikust a szőkékről ("szeretem én a viccet, csak nem értem") és elszabadul a pokol.

Vágó István (főműsorvezető a főhelyről) görcsösen igyekszik hangulatot teremteni. Sekélyes poénjai inkább idegesítőek eleinte, de súlyos gond nincs még, igazán nívósat amúgy sem vártam. Természetesnek veszi például, hogy a sztárvendégekkel neki bensőséges csevejt kell folytatnia, olyannyira, hogy a beharangozóból megismert sikamlós, obszcén viccelődésbe is belemegy. Még egyetlen tesztkérdés sem hangzott el, de már kicsit pipa vagyok. Így nehéz koncentrálni.

A műsor az ötös blokkba rendezett kérdések közötti átvezetőkben kritikán aluli színvonalat ér el. Marsi Anikó vendége, a Mensa elnöke az egyetlen, aki nem alacsonyodik le a műsorban. Intelligens, mondhatnám. Vágó azonban egyre kétségbeesettebben küzd a hangulatért - rosszul. Néhány (presztízsére valamit még adó) sztárvendég lemondással vegyes szomorúsággal a szemében hallgatásba burkolózik, igyekszik kivonni magát a műsorból és a megfontoltságát végképp elvesztett műsorvezetés hatása alól. Eljutunk addig a pontig, amikor a családalapítás fizikai folyamata lesz a központi téma, Pécsi Ildikó valahogy belekeveredik, Vágó pedig poénnak szánva megjegyzi: Ildikó tapasztalt asszony. Azt gondoltam nem lehet mélyebb pont ennél.

Az RTL suttyó favoritja Majka, szereplési vágytól hajtva a logikai kérdéssor felétől (a műsor bő harmada) élvezhetetlenre szerepeli a már így is szörnyűvé lett tesztösszekötő blokkokat. Marsi Anikó Havas Henriktől kérdezi meg, hogy talán a magyar ábécé hiányos ismerete-e a baj a helyes válasz bejelöléséhez. Koltai Róbert néha még megpróbál javítani a helyzeten. Ő valóban szellemes, de hamar rájön mennyire kevés is ide mentőangyalnak.

Mire a tesztek megoldásáig jutunk mindenki elfárad, legfőképp a néző, de hála istennek a műsorvezetők és a sztárok is. Megszűnik az egymást erősítő hülyeséghullám. A képernyőn Rigó Péter, a teszt egyik megalkotója: (szinte) érdekeseket mondana az intelligencia és a fizikai jellemzők összefüggéseiről, de nem hagyják. Vonalban a legokosabb SMS, a szavazás nyertese ötvenezret kap bankkártyán, a Villában a legokosabb Gábor, a sztárok közül. Marad a kiütöttség érzése.  És a végére a hosszú szenvedések árán megszerzett teszteredmény.

Az RTL klub műsora visszataszító módon tette tönkre a lehetséges játékélményt. Megdöbbentő volt az egyébként visszafogott és decens Vágó István kényszeredett, megmagyarázhatatlan ripacskodása és néhány "sztárvendég" lazának szánt bunkósága. Szomorú dolog végigülni egy intelligenciától mentes intelligenciatesztet, ami ráadásul az unalomig van nyújtva jobbára érdektelen töltelékkel.
Önök az ország szellemi tesztjét látták. Teherbírásra kihegyezve. 

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!