Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Történelmi távlatokban (Történelem)
Vitatott személyek
Szerző: Sulyok Máté
2003. január 22. 14:17
Szakály Sándor

Szakály Sándor történész, ötletgazda, sorozatszerkesztő, a Duna TV alelnöke, Erdőss Pál rendező, Zsupos Zoltán felelős szerkesztő nem tipikus tévéműsornak, inkább egyenként negyven-hatvan perces dokumentumfilmek sorának jellemezte produktumát a sajtótájékoztatón. Az első részben (vasárnap, 22 óra) arra a kérdésre keresik a választ, hogy milyen szerepet játszott Tisza István hazánk első világháborús részvételében, és tevékenysége mennyiben járult hozzá a történelmi Magyarország felbomlásához. Segítségükre vannak ebben, a kor, a téma, a személy kutatói, szakértői Gerő András, Pölöskei Ferenc és Romsics Ignác történészek.

Tisza István

A szokványos dokumentálásokon – fényképek, archív felvételek (ahogy például Andrássy Katinka is megjelenik) túl – rokonokat, munkatársakat is felkutattak a sorozat készítői. Így készítettek interjút gróf Károlyi Mihály 82 esztendős, Londonban élő lányával, aki egy szót sem tud magyarul. A miértre a havonta egyszer jelentkezőszéria második adásában kapjuk meg a történelmi választ. A XX. századi magyar történelem formálásában jelentős szerepet játszott, működésüket a mai napig tartó viták közepette betöltött további tizenegy személyről folyamatosan készülnek a részek. A Duna TV műsorán – a már említetteken kívül – megelevenedik még Kun Béla, Horthy Miklós, Teleki Pál, Bethlen István, Gömbös Gyula, Bárdossy László, Kállay Miklós, Szálasi Ferenc, Rákosi Mátyás, Nagy Imre és Kádár János életútja.

A Megidézett történelem című, 1998 márciusától négy éven át, csaknem félszáz részben a magyar történelmet feldolgozó sorozat alkotógárdája tisztában van választásuk önkényességével a Vitatott személyekben ábrázolt politikusokkal kapcsolatban. A dokumentumfilmek sikeres fogadtatása esetén tervezhető lesz a folytatás, valamint az esetleges oktatási célokra is kiadott videokazetta elkészítése.

 
 
Jelenleg 11 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!