Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu




Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Margaret Landon: Anna és a király (Könyvajánló)
Szerző: Papirusz
2006. november 1. 09:36
Margaret Landon: Anna és a király

Sziám (Thaiföld) történetének menetét egy ízig-vérig angol hölgy gyökeresen átalakította. A fiatal özvegyet és anyát 1860-ban kérte fel Sziám uralkodója, Mongkut király, hogy segítsen a külföldi kormányokkal való kapcsolattartásban, és hogy gyermekeinek, valamint kedvenc ágyasainak tanára legyen. A londoni gõzösrõl lelépve Anna Leonowens egy egzotikus országban találta magát: buja táj, misztikum, különös emberek várták, és fejedelmi pompával csillogó, õsi szokásokkal és háremi viszonyokkal terhes királyi palota.

Egyik tanítványára, Csulalongkorn hercegre különösen nagy hatással voltak Anna nyugati eszményei. Tanárnõje révén a herceg megismerte Lincoln életét és a demokratikus elveket, és évekkel késõbb Sziám leghaladóbb uralkodója lett, országát a modern társadalommá való alakulás útján indította el. Aprólékos gonddal felkutatott tényeit gyönyörûen elképzelt díszletek közé helyezve, Margaret Landon egy egzotikus ország felejthetetlen portréját festi meg. A regényt nyelvek tucatjaira fordították le, és az Anna és a király (egyben a hasonló címû musical és film ihletõjeként) évtizedek óta lankadatlan elevenséggel nyûgözi le és bûvöli el a világ olvasóit. A regényt háromszor filmesítették meg, több Oscar-díjat is kapott.

520 oldal, kötve 3500 Ft
ISBN 963 7437 65 7

„Varázslatos könyv. Minden szaván finoman átsüt írójának felkészültsége, és a bámulatos történetet humorral és megértéssel meséli el. És micsoda történet!"

Atlantic Monthly

K.u.K. Kiadó
www.kukkanto.hu

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon

Ingyen hirdetés | Fesztivál, rendezvény
Weboldal készítés