Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Prottól Manfrédig (Archívum)
DVD-ajánlatunk az ünnepekre
Szerző: I-Web.hu
2003. január 2. 17:48


Az elveszett világ InterCom módra
Ez nem az az elveszett világ, amelyet Steven Spielberg tárt elénk, bár ebben a produkcióban is találkozhatunk dinoszauruszokkal. A BBC lenyűgöző kalandfilmjében Sir Arthur Conan Doyle klasszikussá vált regényét ültetik át a modern technika korába: a dinók élethűek, a szereplők pedig jó ismerősök. Bob Hoskins és Peter Falk egészen új oldaláról mutatkozik be Stuart Orme filmjében, amely jobban sikeredett, mint a Szörnyek a földön című sorozat. A többfunkciós lemezen maga a mű az extra, a készítők ennek ellenére elárulnak néhány kulisszatitkot.

Az SPI belső bolygója
Lawrence Gordonnak, a K-Pax - A belső bolygó producerének elég volt egyszer elolvasnia Gene Brewer 1995-ben megjelent regényét, hogy azonnal megszerezze a megfilmesítés jogát. Úgy érezte, hogy Prot (Kevin Spacey) története és tapasztalata olyan húrt pendít meg, amelynek egyetemes hangja mindenkihez szól. A film szenvedélyes főhőse szembeszáll a megszokott és elvárt viselkedéssel, csupán azért, mert valami teljes másban hisz. A hirtelen érkező férfi idegen a Földön, rendkívüli hatással van azonban mindenkire: az őszinteséget hozza ki a körülötte élő emberekből. Az őt alakító Spacey szerint a gyönyörűen megrajzolt figurában van valami megnyugtató. Az emberi dráma az igazság különböző változatának lehetőségét kínálja, és ráébreszt bennünket arra, hogy reménnyel és csodálattal tekintsünk a kapcsolatainkra, a világra és az egész világegyetemre.

Ez a szerelem az Odeontól
Mit tennénk akkor, ha adódna még egy esély a boldogságra? Marguerite Duras (Jeanne Moreau) kizárólag az írásra koncentrálna, hiszen már túl sokat élt. Ekkor találja meg 35 évvel fiatalabb rajongója, Yann Andréa, aki még az idősödő művésznő mániái, alkoholizmusa és uralkodói kényszere elől sem futamodik meg. "Te egy senki vagy!" - szólják le többször is, a férfi mégis a legtöbb, a legfontosabb lesz abban az adott pillanatban. A biztos kéz segít, ha baj van, és elkísér a halálba vezető úton is. Az Odeon által kiadott Ez a szerelem című, Josée Dayan rendezte filmben Jeanne Moreau mer megöregedni, és ezzel felvállalja, hogy lesz, aki nem a Jules és Jim hamvas Catherine-jére fog emlékezni, hanem erre az alakítására. Ráncos, mégis gyönyörű, mert - életet lehelve szerepébe - nevetni és szeretni kész.

A hálószobában bármi megtörténhet...
Emlékeznek Sissy Spacek kimagasló alakításaira a Kisvárosi gyilkosságban és a Carrie-ben? A hölgyet idén Arany Glóbusszal jutalmazták A hálószobában című filmben nyújtott alakításáért. A Todd Field által rendezett produkciót egyébként 5 Oscarra is jelölték. Ez akár garancia is lehetne, de higgyünk inkább a saját szemünknek, és tekintsünk be a hálószobába, ahol kezdetben ugye minden olyan csodálatos... A film nem nevezhető romantikusnak, thriller a javából, csalódással és csalással fűszerezve. A többfunkciós korongon extrára nincs szükség, ezért ne is keressen senki interaktív "ki találja meg előbb holtan a feleséget" elnevezésű játékot.

E.T. a fa alá...
Dupla lemezen kínálja az E.T. - A földönkívüli című filmjét a UIP-Duna Film. A felújított Steven Spielberg film mellett a DVD-n több száz fényképet, valamint werkfilmet és űrkutatási ismeretterjesztő anyagot is találunk. Emellett tanúi lehetünk a szereplők és az alkotók visszaemlékezéseinek is. A jubileumi kiadás nem csak az extrák okán érdekes, hanem mert végre láthatjuk E.T. lélegzetelállító gyakorlatát a fürdőszobában, valamint megtudhatjuk azt is, hogy a rendezőzseni miért hagyta ki a produkcióból a fegyvereket. Természetesen gondoskodtak az alkotók arról is, hogy még tökéletesebb legyen a korongon a hang és a kép minősége. Drew Barrymore pedig a régi...

Jeges korszak a családnak
Minden idők legsikeresebb rajzfilmje a Jégkorszak, amely egyszerre megható és mulatságos. A hajdani Föld e meseszép, de veszélyekkel teli vidékén Sid, Manfréd és Diego jóvoltából minden gyerek és felnőtt járt már. A kalandos kirándulás megismételhető: Carlos Saldanha és Chris Wedge animációs története ugyanis már megvásárolható DVD-n is. A korong extrái között megtalálható egy interaktív galéria, hat kimaradt rész, és egy filmecske Scrat élményekkel teli napjairól. A kíváncsi gyerekek megismerkedhetnek a magyar szinkronnal ellátott lemezen az animációs technikával is.

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!