Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kirándulás Álomvilágba (Archívum)
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Szerző: I-Web.hu
2002. december 13. 13:52


Sámánok, lidércek, boszorkányok, nyughatatlan farkaskölyök, gonosz kígyó, éjfekete lepke, beszélő fa... Ez mind-mind csak álom... Vagy mégsem? Gergő, a történet főhőse mindenesetre nem hisz az álmaiban. Ostobaságnak tartja őket, nem érti, miért álmodja végig minden éjjel ugyanazt a szörnyűséget. Átlagos mai srác, aki legszívesebben egész nap a haverjaival lóg a játékteremben. Sőt, kifejezetten unja könyvmoly féltestvérét, szerencsétlen nevelőapját, és el sem tudja képzelni, hogy a Belindek és Csomorika Fűárudában dolgozó mamája hogyan lehet olyan buta, hogy osztálytársait kóla helyett kancatejjel kínálja meg.

Nem csoda, hogy nem ugrik ki a bőréből, amikor Réti Boglárka (a mamája) közli az egész családdal: csomagoljanak, mert azonnal indulnak a Bagoly-bükki völgybe, a Vajákosok, Táltosok, Énekmondók, Sámánok és Egyéb Révülők Találkozójára. Sem a sok "csudabogár" nem vonzza túlságosan, sem pedig az, hogy családjával kell egy hetet eltöltenie. Már éppen nyitná a száját, hogy tiltakozzon, amikor berobban a család "kedvenc barátnője", Apollónia, tűzpiros műbőr rucijában, műkarmaival és toronyfrizurájával. Azonnal hevesen érdeklődik, hova is mennek nyaralni, majd még mielőtt ez kiderülne, közli, hogy nélküle ugyan sehova.

Így indulnak útnak Apollónia Rúzspiros nevű csodakocsijában, Cukorfalattal, az említett hölgy üntyüm-püntyüm kutyusával. Boglárka majd' kiugrik a bőréből, és egyfolytában Gergőt próbálja meggyőzni, hogy bizony belőle sámán lesz, mi másért is hívták volna meg őket. Ő persze elképzelni sem tudna nagyobb butaságot. Véleménye még a völgyben sem változik meg, mígnem... Bekövetkezik egy szörnyűség, és a varázstudók legnagyobb és legvígabb ünnepe tragédiába fordulni látszik.

Gergőre vár a döntés: vállalja-e a sorsát és küldetését, hogy megmentse az álom (és ezzel a valós) világot? Vagy menthetetlenül átveszi a hatalmat a gonosz Holló? Ki ő valójában? Kik segíthetik őt és egyáltalán elfogadja-e a segítségüket? Valóban minden, de MINDEN megtörténik, amit álmodunk?
A könyvvel hamar egy valós, varázslatokkal teli álomvilágban találhatjuk magad. Nehéz lesz letenni, hiszen mindig újabb és újabb kérdések merülnek majd fel, míg végül a történet egyre jobban összegabalyodik.

Böszörményi Gyula remek könyvet írt minden korosztálynak: a kisebbeket elvarázsolják (szó szerint!) és megnevettetik a kedves és mókás szereplők (akik néha ugyan hajlamosak kissé másképpen viselkedni, mint ahogy azt az ember az addig megismert jellemük alapján elvárná...), a nagyobbak meg törhetik a fejüket, vajon tényleg az-e a gonosz, akire ők gondolnak? A felnőttek pedig azon kívül, hogy egy szép mesével lesznek gazdagabbak, megérezhetik az itt-ott elejtett csipkelődéseket. Hiszen kit ne nevettetne meg a tűsarkakon viharzó, mindennap más színpalettát magára kenő, nyafogó-nyavalygó Apollónia? Tipikus "túlcivilizálódott" ember (egyébként hihetetlenül bájosan megformálva!). A szép és izgalmas történet jó szórakozást kínál a téli szünetben.

Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók, Magyar Könyvklub, 2290 Ft

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!