Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Lélektani kukkolás (Archívum)
Elkezdődött a 12. Európa Filmhét
Szerző: Sulyok Máté
2002. december 6. 10:52


Ken Loach
A brit filmgyártás doyen-je, a Kes alkotója, Ken Loach
, ismét kemény filmet készített, a cinikusan-ironikus című Édes kamaszkort. London „másik” arcát látjuk. A lassan 16 éves Liam anyja börtönben van, s a fiú cigaretta-díler. Anyja barátja és apja azonban drogban utazik. A fiú elhatározza, mire anyja kiszabadul a börtönből, nem kell visszakerülnie ebbe az életformába. Ám Liam is csak úgy tud gyorsan pénzhez jutni, ha súlyosabb üzletekbe fog. A keményfejű, hirtelen természetű kölyök három embernek is nekimegy, amikor azok elveszik tőle az anyagot. Liam „édes kamaszkorát” jobban magyarázza az eredeti cím (Sweet sixteen), hiszen egy nappal azután, hogy anyja szabadul, a fiú 16 esztendős lesz. Minden keménysége, is látszólagos tárgyilagossága ellenére, a záró képpel végképp elárulja magát a rendező. A fiúval szimpatizál, aki pedig ugyanúgy bűnöző, mint a többiek. A film befejezése ugyan nyitott marad, de ez a nyitottság csak látszólagos. A cél nem szentesíti az eszközt.

A német rendezőnő – akinek munkái mind a kritikusok, mind a közönség körében, sikert aratnakMeztelenkedése lélekboncolgató, emberi viszonyokat vizsgáló, de ugyanakkor könnyeden fogyasztható kamaradarab. A három pár kapcsolata nem felhőtlenül boldog. Emilia és Felix már szakítottak is, Annette és Boris egyik pillanatról a másikra tudnak „halálosan” összeveszni majd szerelmesek lenni egymásba, Charlotte és Dylan viszonyát pedig a hirtelen meggazdagodás mérgezi. A címben ígért meztelenkedés természetesen fizikailag sem marad el, ám inkább a lelkiek feltárása a szereplők dolga. A végére pedig Doris Dörrie feloldja a konfliktushelyzeteket, a pároknak legalább reményük van az újrakezdésre.


Édes kamaszkor – Sweet sixteen (brit, 2002 – 106 perc)
Rendezte: Ken Loach; írta: Paul Laverty; fényképezte: Barry Ackroyd; zene: George Fenton; vágó: Jonathan Morris; főbb szereplők: Martin Compston (Liam), Annmarie Fulton (Chantelle), William Ruane (Pinball), Michelle Abercromby (Suzanne), Michelle Coulter (Jean).

Díjak: – Cannes, 2002 – a legjobb forgatókönyv
– a legjobb brit független film díja, 2002;


Meztelenkedés – Nackt (német, 2002 – 100 perc)
Írta és rendezte: Doris Dörrie; fényképezte: Frank Griebe; zene: Ivan Hajek; vágó: Frank C. Müller és Inez Regnier; főszereplők: Heike Makatsch (Emilia), Benno Fürmann (Felix), Alexandra Maria Lara (Annette), Jürgen Vogel (Boris), Nina Hoss (Charlotte), Mehmet Kurtulus (Dylan).

- A velencei filmfesztivál hivatalos versenyfilmje 2002-ben.

honlap: http://www.nackt-film.de/index1.php

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!