Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Születésnapi koncert Angkorban (Archívum)
José Carreras a kambodzsai templomvárosban lép föl
Szerző: Albert Mária
2002. december 6. 13:26


A magyar közönség is jól ismeri José Carrérast, pályafutása kezdetén Don Carlosként és a Bohémélet Rodolfjaként mutatkozott be Budapesten. Később, a kilencvenes évek elején két önálló hangversenyt adott, az egyiket jótékony célra. Az énekes ugyanis 1987-ben, pályája csúcsán súlyosan megbetegedett, ám egy évi kezelés után fölépült a leukémiából. Gyógyulása indította egy nemzetközi alapítvány létrehozására, és legtöbb koncertje, fellépése előtt fölkeresi az adott hely kórházát, a beteg gyermekeket, beszél velük, adakozik, énekel nekik.

Az énekes 1972-ben került a nemzetközi operaélet élvonalába, a Pillangókisasszony Pinkertonját alakította a New York City Operában. Utána olyan felsőfokú jelzőkkel fűszerezett méltatások jelentek meg a "mézédességű" hangról, érzékenységéről, amelyek a magyar olvasó számára szokatlanok.

Dolgozott sztárkarmesterekkel és sztárpartnerekkel, bejárta a világot Japántól Ausztráliáig, nyáron Libanonban a Beiteddini Fesztiválon állt pódiumra - egy magyar zenekar kísérte: a MÁV Szimfonikusok együttese. Most pedig a születésnapját követő napon, 6-án a kambodzsai templomvárosban ad szólóprogramot. A műemlékegyüttes melletti nemzetközi légikikötőbe az Egyesült Államokból is várnak Carreras rajongókat. A jegyek ára borsos, többezer dollár, de a Carreras-hívők örömmel áldoznak kisebb vagyont arra, hogy kedvencükkel az egzotikus és történelmi környezetben találkozzanak.

http://www.jcarreras.com

 
 
Jelenleg 9 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!