Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Újjászületőben a mozgásszínház? (Archívum)
Az utolsó csepp fesztivál trendjeiről
Szerző: Albert Mária
2002. december 2. 15:49


A fesztivál nem titkolt célja az volt, hogy megismerkedhessünk a különböző művészeti iskolák ígéretes diákjaival. A színes programsorozattal a szervezők azt kívánták tudatni velünk, hogy vannak tehetségek, akiknek nevét érdemes már most megjegyeznünk. Ez a találkozó érdekes volt azért is, mert átfogó képet kaphattunk arról, mi érdekli a fiatalokat manapság. Mi lehet trendi, s mi nem.

A színházi előadásokkal érkezett iskolák repertoárján klasszikusoktól kezdve verses feldolgozásokig mindent megtaláltunk. Ám le a kalappal azelőtt, aki előre tudta, milyen koncepció alapján esett a választás éppen ezekre az előadásokra. Később persze kiderült, hogy a zene és a tánc hangsúlyos megjelenésével "fűzték föl" ugyanarra a fűzérre ezeket az "előadásszemcséket". A mozgásszínházi és akrobatikus elemekre sokkal nagyobb hangsúlyt tettek, mint a verbális momentumokra. Sokszor egyetlen szó elhangzása nélkül teltek el órák, és ez idő alatt a divatos elektronikus zene, a modern táncszínházi elemek, a fiatalokból áradó frissesség és vágyakozás íze telítette be a színpadot és nézőteret. A GNM színitanoda növendékei a Goldoni: Mirandolina című komédiája alapján készült mozaikot adták elő. A Színház és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgató pedig Az én fizika órám című darabbal érkeztek a fesztiválra.

Mindkét előadásban a mozgás és muzikalitás dominál, nincs olcsó giccs, öncélú magamutogatás, nincsenek hangsúlyosabb szerepek és nincsenek figyelemre éhes túlzások. A színpadon jelenlévő szereplők rezdüléseiben érezhető a határtalan boldogság és lelkesedés az új vagy kevésbé használt eszközök iránt. Az igen ötletes és egyedi koreográfiai elemek szinte tökéletes kivitelezéséhez a zenei matéria a nélkülözhetetlen üzemanyag. A szinte üres térben "lejárt" előadások alatt egy kérdésünk támad: merre tovább?

Kapcsolódó írásaink: Művészet cseppekben

 
 
Jelenleg 3 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!