Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Művészet cseppekben (Archívum)
Utolsó Csepp Fesztivál - Művészeti Iskolák 4. Találkozója
Szerző: I-Web.hu
2002. november 29. 10:42


November 30-ig huszonhat művészeti intézmény hallgatóinak munkájából szemezgethet a nagyközönség a Trafó Kortárs Művészetek Házában, a Művész moziban és a Puskin mozi kávézójában. A hagyományokhoz híven a fesztivál egyaránt bemutatja a képző-, színház-, tánc-, és zeneművészeti intézmények diákjainak alkotásait. Nemcsak a fővárosi iskolák, hanem a vidéki intézmények és a nem hivatalos keretek között működő alternatív társulatok is képviseltetve lesznek a fesztiválon.

Az Odeon Art Video 1999 óta évente megszervezi az Utolsó Csepp Fesztivál művészeti találkozót. A kulturális rendezvény a budapesti és vidéki intézmények munkáját kívánja népszerűsíteni, illetve évente egy valóban rangos bemutatkozási lehetőséget szeretne biztosítani a művésznövendékek számára. A rendezvény résztvevői 14 és 30 év közötti hallgatók. Az első fesztiválon még csak 11 iskola vett részt, ám idén már 26 intézmény diákjai jelentkeztek a rendezvényre. Az elnevezés a művészeti képzés folyamatosságára utal, de minden alkalommal csak az "utolsó cseppet", a legutolsó, legfrissebb eredményeket mutatja be.

A fesztivál tánccal indul, Angelus Iván társulata nyitja meg az erre az alkalomra készült előadással. A színházi programok közül meg kell említeni a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóiból álló Magma társulat darabját. A Képzőművészeti Egyetem egy "tudományos-fantasztikus összmediális koncerttel" áll elő - az alkotók intermédia, képgrafika, festő szakos diákok, akik alternatív társulatokat és egy zenekart is bevonnak a produkcióba.

A filmmel kapcsolatos programok, a vetítések a Művész moziban lesznek. A látogatók körülbelül 90 rövidfilmet láthatnak. Beszélgetés is lesz: két fiatal filmrendező, Pálfi György és Miklauzic Bence válaszolnak a kérdésekre.

Végül, de nem utolsósorban: minden este buli a Trafó pincéjében, mindenkinek! A fesztivál programjaira a belépés ingyenes - hiszen a cél az ismertetés és ismerkedés mindennel, ami kortárs, fiatal és művészeti.

www.utolsocsepp.hu


 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!