Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Huszonegy ősbemutató tíz nap alatt (Archívum)
12. Európa Filmhét Budapesten
Szerző: Sulyok Máté
2002. november 29. 14:17


A program ifj. Szergej Bodrov Nővérek című filmjével indul december 5-én csütörtökön, nyilvános díszelőadás keretében. A szeptemberben tragikus körülmények között, filmforgatás közben, lavinaomlásban elhunyt orosz színész-rendezőre a szervezők külön blokkban emlékeznek, melynek A Kaukázus örök foglya címet adták. Szergej Bodrovtól összesen nyolc filmet vetítenek a Művész moziban, köztük a világsikert aratott Testvér és Testvér 2 címűeket is.

A közel ötven vetítés közül a Budapest Film forgalmazási szakembere, Csurdi Gábor, a papirusznak kiemelte a „veterán” angol rendező, Ken Loach Cannes-ban díjazott, és több Európai Filmdíjra jelölt alkotását, az Édes kamaszkort, a 101 Reykjavíkkal nálunk is ismert izlandi rendező, Baltasar Kormákur új alkotását, a Tengert, valamint a szemtelen vígjátékot, a Meztelenkedést, amellyel a német rendező Doris Dörrie provokálja a nézőket. Természetesen kihagyhatatlan az európai filmek válogatásából a finnek nemzetközi rendezője, Aki Kaurismaki, kinek Oscar-díjra és Európai Filmdíjra jelölt művét, A múlt nélküli embert már láthatták a nézők a Finn Filmhéten, továbbá Pedro Almodóvar Beszélj hozzá!-ja, amely szintén Európa Filmdíjra jelölt alkotás. A spanyol rendező alkotását december 27-től, A múlt nélküli embert pedig jövő januártól országosan is forgalmazza a Budapest Film.

A velencei filmfesztiválon a legjobb európai rövidfilm díjat elnyert Kalózok szeretője is helyett kapott a programban. Péterffy Zsófia festményanimációja (Pannóniafilm – Grácia alkotócsoport) a Magyar fészek elnevezésű blokkban látható, más, az elmúlt években hazai és nemzetközi fesztiválsikereket arató filmgyártó műhelyek (Duna Műhely, Inforg Stúdió, MyFilm) alkotásai mellett: mint például a szintén Velencében debütált Buvári Tamás rövdfilm, a Posztkatona vagy a MyFilm Kistehén animációi.

A 12. Európa Filmhét előadásaira november 28-tól elővételben is lehet jegyet váltani, akár akciósat is, hiszen december 4-ig minimum három jegy egyszeri vásárlása esetén 40 százalékos kedvezményhez juthatnak az érdeklődők.


Hivatalos honlap: http://www.port.hu/europafilmhet

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!