Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
3 in 1 (Archívum)
Megnéztük a heti filmbemutatókat - együltőhelyünkben
Szerző: Sulyok Máté
2002. november 26. 12:23


A királynő nyakéke
Keverjük a dolgokat!
Ha Audrey Tautou-t maguk a franciák skatulyázzák be, ha az amcsik szerint az 1789-es francia forradalom egy nyakékért tört ki, s ha Orkán Jackie csak azért tud harcművészkedni, mert szuper szmokingot visel – ellentétben Jennifer Love Hewitt-tal, aki minikosztümben is kifekteti az izomagyúakat speciális tűsarkos rúgásaival –, akkor mi is összehozhatjuk A királynő nyakéke, a Szeretni bolondulásig és a Szmokinger című heti filmbemutatók történeteit és szereplőit egy ajánlóba.

Szeretni bolondulásig
Jeanne de la Motte-Valois
élvhajhásznőnek szomorú gyerekkora volt, mert kiirtották családját, elvették tőle a kastély-otthont, és a Valois név is lassan kihal, hacsak Jimmy Tong hongkongi-amerikai taxis időben el nem szállítja a nyakéket – mint a mesében az okos parasztleány, vigye is, meg ne is... A gond az, hogy Amélie harmadik, eddig legrosszabb minőségű filmjében Angélique néven hiába katalizálná a cselekményt, ha egyszer bomlott agyával azt képzeli, hogy Lois doktor szereti őt. Nyakunkon a forradalom, a nagy (át)változások kora ez. A grófnő ármánykodásaival megszelídíti a szexuális hittanórákat adó, politikai szerepre, méghozzá Richelieu helyére vágyó Rohan kardinálist is.

Szmokinger
A kétbalkezes kínai
Jimmy Tongból Clark Devlin amerikai szuperügynök lesz, mert fölvesz egy nem mindennapi szmokingot. (Kosztümös film ez is – éljenek a jelmeztervezők!) Angélique pedig párizsi diáklányként a filmekben szokásos pincérnői munkát végzi, és ártalmatlan szüzikéből agyament paranoiássá válik. De Lois doktor akkor sem szereti. Továbbá olyan változások kora is ez, hogy mindenkinek lesz párja – kivéve Angélique-et, aki korábbi feldolgozásokban még mint angyali márkinő szerelmeskedett végig a francia arisztokráciával. S – hagyományosan – Jackie Channál sincs semmi szex, pedig Jennie nagyon kínálja magát, már a nézőtérről is másznánk a vászonra. Jackie viszont örül, hogy új öltönyével megspórolhatta a mindennapos edzéseket, és ötvenhez közeledve is rugóra járnak kisfiús ábrázatának arcizmai. A kétségkívül legerotikusabb jelenetet pedig kardél szakítja félbe (majdnem szó szerint), mert in flagranti kapja Jeanne de la satöbbit a férje, a rangját adó gróf, amint az ármányos asszony a kandalló előtti szőnyegbe süpped partnerével az összesküvésben.

Csak Angélique-et nem szereti Lois doktor. Meg is utáljuk őt egy életre.


A királynő nyakéke (The Affaire of the Necklace – amerikai, 2001, feliratos, 120 perc)
Rendező: Charles Shyer; forgatókönvíró: John Sweet; operatőr: Ashley Rowe; zeneszerző: David Newman; vágó: David Moritz; díszlettervező: Alex McDowell; jelmeztervező: Milena Canonero; producer: Broderick Johnson, Charles Shyer; szereplők: Hilary Swank (Jeanne de la Motte-Valois grófnő), Jonathan Price (Rohan bíboros), Joely Richardson (Marie Antoinette), Siomn Baker (Rétaux de Villette), Adrien Brody (Nicolas de la Motte gróf), Brian Cox (Breteuil báró), Christopher Walken (Alexandre de Cagliostro gróf).
Magyarországon forgalmazza az InterCom.
website: http://affairofthenecklace.warnerbros.com/

Szeretni bolondulásig (Ŕ la folie… pas du tout, francia, 2002, feliratos, 92 perc)
Rendezte: Laetitia Colombani; forgatókönyvírók: Laetitia Colombani és Caroline Thivel; fényképezte: Pierre Aim; zeneszerző: Jérôme Coullet; vágó: Véronique Parnet; látványtervező: Jean-Marc Kerdelhue; jelmeztervező: Jacqueline Bouchard; producer: Charles Gachot; szereplők: Audrey Tautou (Angélique), Samule Le Bihan (Loic), Isabel Carré (Rachel), Clément Sibony (David), Sophie Guillemin (Héloise).
Magyarországon forgalmazza az SPI.
website: http://www.wahnsinnig-verliebt.de

A szmokinger (The Tuxedo – amerikai, 2002, feliratos, 90 perc)
Rendező: Kevin Donovan; a forgatókönyvet Phil Hay, Matt Manfredi és Michael J. Wilson ötletéből Michael J. Wilson és Micahel Leeson írta; fényképezte: Stephen F. Windon; zeneszerző: John Debney; vágó: Craig P. Herring; látványtervező: Monte Fay Hallis és Paul Denham Austerberry; Jelmeztervező: Erica Edell Philipps; Executive producer: Walter F. Parkes, Laurie MacDonald; Producerek: John H. Williams, Adam Scroeder; szereplők: Jackie Chan (Jimmy Tong), Jennifer Love Hewitt (Del Blaine), Jason Isaacs (Clark Devlin), Debi Mazar (Steena), Ritchie Coster (Diedrich Banning), Peter Stormare (Dr. Simms), Mia Cottet (Cheryl).
Magyarországon forgalmazza a UIP Duna Film.
website: http://www.dreamworks.com/thetuxedo

 
 
Jelenleg 5 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!