Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Galéria leszállóágon? (Archívum)
Egyre többet
Szerző: I-Web.hu
2002. november 20. 11:55


A Falk Miksa és a Balaton utca sarkán található Nagyházi Galéria november 7-én és 8-án tartotta meg 88. festmény- és 89. műtárgyárverését. Az első nap anyagát harmad- illetve negyedrangú festmények alkották, míg a második napon bútorokat, porcelánokat, valamint keleti tárgyakat árverezett az aukciósház.

A leütési eredményekben is jól érzékelhető volt, hogy a széles választék ellenére csak kevesen látogatták a galériát ezen a két estén. A 259 tételes festményanyagból csaknem az alkotások fele, pontosabban 125 darab visszamaradt. A második nap műtárgyárverése sem büszkélkedhetett sikeresebb mutatókkal, ugyanis a vételre felajánlott 318 tárgy közül csupán 149 talált új gazdát.

A szembetűnően rossz eredmények oka talán a szerteágazó és sokrétű kínálatban rejlik. Az éves szinten néhány esztendeje még csak 4-5 árverést tartó cég manapság 10-12 aukciót rendez, amivel láthatólag a kínálati paletta bővítése a cél. Pedig az egyre közönségcsalogatóbb külsőt öltő árverések világában az aukciós anyag állandó bővítése egyáltalán nem jelent elégséges biztonságot a kiéleződő konkurenciaharcban. Az árverés a gyűjtők "szeánsza" helyett közösségi eseménnyé, a szórakozás egy új módjává változott. A Mű-terem Galéria minden aukciója például kisebbfajta estélynek számít. Az árverést koncert vezeti be, majd a vendégek szomját felszolgált frissítők csillapítják a licitek alatt.

A rengeteg árverést és tételt felsorakoztató Nagyházi Galéria láthatólag nem képes felvenni a versenyt a Kieselbach és a Mű-terem Galéria szűk, de annál mutatósabb kollekcióival, igazi eseményszámba menő, reprezentatív aukcióival. Így marad a mennyiség, mint meghatározó tényező, mely valóban imponáló, de sajnos évről-évre kevesebb érdeklődőt vonz a Balaton utcába.

http://www.nagyhazi.hu/hu.html
http://www.kieselbach.hu/
http://www.mu-terem.hu/

 
 
Jelenleg 10 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!