Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Fergeteges Carmina Burana (Archívum)
Kobayashi Ken-Ichiro vezényelte a Nemzeti Filharmonikusokat
Szerző: Eszéki Erzsébet
2002. november 20. 10:14

Óriási volt a várakozás is, hiszen két remekművet adott elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével, Liszt Les Préludes és Carl Orff Carmina Burana című művét. A japán karmester és a zenekar finom árnyalatokkal, óriási lendülettel, energiákkal keltette életre mindkét művet a 18-i koncerten. Különösen Orff nagyívű alkotására jellemző ez, amelyben remekelt a Nemzeti Énekkar és a Magyar Rádió Gyermekkórusa is, a szólisták közül pedig különösen az egyik legkitűnőbb magyar szoprán, Kertesi Ingrid bűvölte el a közönséget.

Ezúttal is érződött, Kobayashi Ken-Ichiro mennyire népszerű karmester, akinek határozott elképzelései vannak a művekről, s kedves lénye a fellépőket is magával ragadja. A mostani koncert is jól példázta azt, amit egyik korábbi interjújában mondott: "Folyamatos szemkontaktust kell tartani az előadás során, ami csak úgy lehetséges, ha kívülről tudom a darabot - nincs idő arra, hogy a kottába merüljek."

Kobayachi Ken-Ichiróban fantasztikus energiák feszülnek - bár ő a koncert végén a közönségnek, a hallgatók jó aurájának tulajdonította, s köszönte meg, hogy ez az este ilyen jól sikerült. Az elbűvölően kedves, ilyen hatalmas gárdát magával ragadó karmester ismerős terepen mozgott, hiszen 1987-től tíz esztendőn át zeneigazgatóként irányította az Állami Hangversenyzenekart, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar (NFZ) elődjét, s jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy világszerte nőtt a szimfonikus együttes presztízse. Már 1974-ben a magyar zeneszerető közönség kedvence lett, ő nyerte meg a Magyar Televízió 1. nemzetközi karmesterversenyét.

Mostanában koncertsorozaton vendégeskedik ismét hazánkban, az első estén, november 13-án ínyenceknek való hangversenyt élvezhettek a hallgatók a Zeneakadémián, ahol a volt zeneigazgató, Kobayashi Ken-Ichiro vezényelte az NFZ-t, s a jelenlegi zeneigazgató, Kocsis Zoltán volt a szólista. S tegyük azonnal hozzá: Kocsis elementáris erővel, elképesztő tempót diktálva adta elő Rahmanyinov II. (c-moll) zongoraversenyét.  

A sorozat következő koncertje 25-én lesz a Zeneakadémián, ahol Chopin e-moll zongoraversenye és Csajkovszkij IV. szimfóniája hallható, a szólista ekkor a neves karmester lánya, Kobayashi Ayano lesz, aki egyébként 1990-ben koncertezett első ízben a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral.

http://www.filharmonikusok.hu

Magyar zenéről – japán "nyelven"

 

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!