Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Na végre valami! (Archívum)
Patricia Cornwell megoldotta a Hasfelmetsző rejtélyt...
Szerző: I-Web.hu
2002. november 11. 12:52


Kezdjük azonban azzal, hogy kicsoda Patricia Cornwell? Napjaink egyik legnépszerűbb bűnügyi regényírója fiatalságát Észak-Karolinában töltötte. A család egyik legközelebbi barátja Billy Graham, a közismert amerikai evangelista volt, akinek felesége, Ruth bíztatta először írásra az amúgy elég zaklatott életű Cornwellt. Sikeres rendőrségi tudósítóként kezdte a Charlotte Observernél, majd a Virgina állambeli Richmond törvényszéki orvosszakértői intézetében vállalt munkát számítógépes elemzőként. Az itt töltött több mint hat év alatt megszerzett tapasztalat és tudás köszön vissza regényeiben, és alapozta meg könyvei visszatérő főszereplőjének, Dr. Kay Scarpettának az alakját.

Első bűnügyi témájú könyve, az 1990-ben megjelent Postmortem egy éven belül négy amerikai és egy francia díjat nyert. Méltatói mindig kiemelik, hogy az érdekes cselekményszövés mellett írásait szinte dokumentarista alaposság és hitelesség jellemzi. Ez nem is csoda, hiszen hősnője Virginia állam legfőbb igazságügyi orvosszakértőjeként tevékenykedik, azaz ott tölti ideje java részét, ahol maga Cornwell is éveken át dolgozott.

Az írónő komoly munkabírását jelzi, hogy 1990 és 2000 között minden évre jutott egy-egy Scarpetta-könyv, 1997-től pedig rendszeresen jelentkezett nem szépirodalmi művekkel is. Az első ilyen kötetben (Ruth, A Portrait: The Story of Ruth Bell Graham) Ruth Graham-nek állított emléket, a 2001-es könyv pedig egyszerre elégítette ki a Scarpetta rajongók és a gourmand-ok igényeit. Már a könyv címe is beszédes volt: Food to Die for, azaz szabad fordításban: Ételek, amelyekért érdemes meghalni. Ebben Dr. Kay Scarpetta "konyhatitkait" adta közre.

Néhány napja pedig előrukkolt az őszi szezon Nagy-Britannia szerte talán legnagyobb érdeklődéssel várt művével, a Portrait of a Killer-rel (Egy gyilkos portréja). A könyv alcíme (Case Closed) szerint az ügy lezárult. Patricia Cornwell azt állítja: megfejtette a Hasfelmetsző Jack rejtélyt.
 
(folytatjuk)

Patricia Cornwell: Portrait of a Killer: Jack the Ripper - Case Closed, Putnam 2002, 352 o.

 
 
Jelenleg 6 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!