Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Unplugged dzsesszrock – húrokra (Archívum)
A hétvégén Budapesten a kamarazene fenegyerekei
Szerző: H. Magyar Kornél
2002. november 8. 14:38


A Showcase elnevezésű angol összművészeti fesztivál keretében október 3-án az angol kortárs zenét játszó Brunel Ensemble nyitotta a sort az MTA Dísztermében adott koncertjével. A hangversenyen részt vett több angol zeneszerző is, köztük a Royal Achademy komponistája, Simon Bainbridge. A sorozat keretében lépett fel nagy sikerrel a Kneehigh Theatre a Tivoliban október 10-én és 11-én. November 2-án és 3-án – az Őszi Fesztivállal közös rendezésben – lépett hazai színpadra a londoni táncszínház egyik meghatározó alkimistája, a modern táncot az indiai tradícióval ötvöző Akram Khan.

A sorozat november 9-én a Trafóban folytatódik a Smith Quartet koncertjével. Az extravagáns zenei megoldásairól és szélsőséges kísérleteiről híres vonósnégyes (Ian Humphries, Charles Mutter, Nic Pendleburry and Deidre Cooper) nem teljesen egyedülálló a maga nemében. Hasonló tendenciák jellemzik a közelmúltban nagy sikerrel Budapesten vendégszereplő Kronos Quartet törekvéseit. Botrányoktól sem mentes a karrierje a szintén angol Brodsky Quartetnek, amelyről egy időben csak úgy lehetett hallani, mint azokról a fiatal vonósokról, akik pepita fellépő ruhában nem kevésbé rikító összetételű műsort játszanak.

A Smith Quartet nem annyira külsőségeiben, mint repertoárjában mutat igen csak polgárpukkasztó eklektikát. Míg a konvencionális közönség elégedettséggel hallgatja a tolmácsolásukban felcsendülő Beethoven-vonósnégyesek klasszikus tisztaságát, addig a Trafó közönsége minden bizonnyal örülni fog, amikor ugyanez az együttes zilált vonókkal és szakadó húrok társaságában szólaltat meg olyan kompozíciókat, melyektől a dzsessz sőt itt-ott az avantgárd rock hatása sem idegen. A Smith Quartet progresszív hangvételét számos elismert zeneszerző honorálta már nekik ajánlott művekkel: közülük Steve Reich és Michael Nyman egy-egy kamaradarabja csendül majd fel november 9-én a Trafóban. Az esten elhangzik még a XX. századi avantgárd fenegyerekének, Anton Webernnek, valamint Michael Daughertynek és Howard Skemptonnak egy-egy kompozíciója.

A British Council által rendezett Showcase sorozat egészen jövő év tavaszáig tart. Legközelebbi eseménye, mely egyben az egész sorozat egyik csúcspontjának ígérkezik, a historikus zene fontos művészének, Trevor Pinnocknak a koncertje lesz november 14-én, az Olasz Intézetben.

A Showcase teljes programja

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!