Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Bécs nemcsak klasszikusokat kínál (Archívum)
Egy hónapon át kortárs zenei fesztivál
Szerző: Szászi Zsuzsanna
2002. október 29. 11:58

Súlypontként ezúttal az avantgárd zene két kiemelkedő mesterét választották: Wolfgang Rihm és Heinz Holliger alkotásai több koncerten fölcsendülnek, a két zeneszerzőről  sokféle formában sokat megtudhatnak az érdeklődők.  Egymástól eltérő két alkotóról van szó: Rihm valójában semmilyen stílusirányzathoz nem sorolható, önfejű lázadónak számít, aki akár a romantikához is képes visszanyúlni annak érdekében, hogy kifejezésre juttassa zenei mondanivalóját.

Holliger precíz muzsikus, fegyelmezetten használja választott eszközeit, idegen tőle mindaz a játékos rögtönzés, ami Rihm sajátja. Holligertől még egy operát is színre visz a Wien Modern keretein belül a zürichi opera társulata: igaz,  "csak" koncertelőadásban.  A gazdag műsorban értelemszerűen sok az elektronikus zene, és számos olyan művet mutatnak be, amelyet a szerzők a fesztivál megbízásából komponáltak.

Az idén is fontos törekvése a fesztiválnak, hogy fölfedezzék a még kevéssé ismert alkotókat, műveket. A modern kultúra kedvelői válogathatnak jó néhány kísérleti program között: a számítógépes zene, a digitális kifejezési forma éppúgy helyet kapott a programban, mint ismert és most bemutatkozó zeneszerzők közvetlen kapcsolódása a színházi vagy a képzőművészeti ágazathoz
A helyszínek között szinte valamennyi nagy bécsi hangversenyterem megtalálható, de "kölcsönkapott" a fesztivál jó néhány színházat is.

Már a korábbi években is meghonosodott a Wien Modernre kiadott kombinált
belépő,
amely még a szimpóziumokra, műhelyekbe is érvényes. Ráadásul Budapestről érdemes egy-egy napra elutazni Bécsbe, hiszen a vonatjegy 7100 forint körüli áron megvásárolható, s négy napon át szabadon lehet közlekedni vele az osztrák fővárosban is.

A gazdag program a http://www.wienmodern.at honlapon olvasható, jegyet a  ticket@wienmodern.at email címen lehet rendelni.

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!