Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
A mindennapi Fluxus (Archívum)
Képzőművészeti kiállítások / Budapesti Őszi Fesztivál 2002
Szerző: Gréczy Emőke
2002. október 24. 13:55


A fesztivál egyik nagyszabású eseménye
a Műcsarnokban rendezett Látás – Kép és percepció kiállítás, számos hazai és külföldi művész részvételével. A tárlat helyszínén rendezett tudományos szimpóziumon az agykutatás és a vizuális művészetek kapcsolatáról beszélgettek a meghívott kutatók.

Daniel Spoerri
A Ludwig Múzeumban a román születésű, Svájcban élő Daniel Spoerri
gyűjteményes kiállítása látható. A 60-as évek Fluxus irányzathoz kapcsolódó művész a 20. század tárgyait, használati eszközeit rendezi át oly módon, hogy a szokatlan környezetben, megváltozott összefüggésben új jelentést nyerjenek. Spoerri elsősorban „étel-rendezési” műveivel vált ismertté, de más ready made-ek, erotikus kellékek, ruhaneműk is szerepelnek alkalmakra született alkotásaiban.

 A genfi Attitudes művészeti központot és csoportot 1994-ban alapították, mára – galériájával, könyvtárával, rendezvénytermeivel, támogatói rendszerével - a svájci kortárs művészet meghatározó intézménye. A Stúdió Galériában a Fiatal Képzőművészek Stúdiója és az Attitudes közös kiállításán négy művész, Jérémie Gindre, Gyenis Tibor, Koronczi Endre és Ménesi Attila állít ki. Ennek előzményeként – a Trafóban most kiállító Pierre Vadival közösen – Genfben mutatkozott be az alkalmi csoport, most pedig a magyar fővárosban láthatóak a nem hagyományos műfajokban dolgozó (enviroment, komputer-print, fotó, body-made) művészek alkotásai. Emellett Gindre óriásplakátját januári 22-ig láthatjuk a Lövölde téri 1x1 Táblán. Pierre Vadi éjszakai installációjával átrendezi a Trafót, váratlan megvilágításokkal, társadalompolitikai utalásokkal új világot teremt és hívja kalandra a kiállítás látogatóit.

  Az Artpool P60 kiállítótermében a Fluxus irányzat elmúlt 40 évére emlékeznek, és ugyancsak a művészetkutató központ nevéhez fűződik az a nagyszabású plakátkiállítás a Liszt Ferenc téren, melyen 28 klasszikus gondolkodó reklámfelirat-szerűen megjelenített aforizmája olvasható. 

Pinczehelyi Sándor
A hagyományos műfajok sem hiányozhatnak a fesztiválról.
A Budapest Galéria Kiállítóházában a magyarországi pop-art kiemelkedő alakja, Pinczehelyi Sándor korábbi, 70-es, 80-as években készült művei mellett legújabb munkáit láthatja a közönség. A Böröcz testvérek által a közelmúltban alapított 2B Galériában a második világháború után alakult Európai Iskola egyik tagja, az egyiptomi Sameer Makarius saját gyűjteményét állítják ki. Az Argentínába települt művésztől egy New York-i magyar gyűjtő vásárolta meg a kollekciót, melyben Anna Margit, Ámos Imre, Barcsay Jenő, Koniss Dezső, Rozsda Endre és mások, idehaza sosem kiállított alkotásai tekinthetők meg.

Kapcsolódó írásunk.

www.fesztivalvaros.hu
www.artpool.hu
www.ludwigmuseum.hu
www.attitudes.ch
www.trafo.hu

 
 
Jelenleg 2 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!