Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Világpremier a Madách Színházban (Archívum)
Az Operaház fantomjának „non replica” változata
Szerző: -art-
2002. október 31. 10:26


A színészválogatás második fordulójában október 24-e és november 11-e között 158 művész közül választják ki a hét főszereplőt (Fantom, Christine, Raul, Carlotta, Piangi, Andre, Firmin) Szirtes Tamás rendező, Seregi László koreográfus, valamint Makláry László és Kocsák Tibor karnagy. Az Operaház fantomja díszlettervezője Kentaur, jelmeztervezője Vágó Nelly.

A fordítási jogot Galambosi Attila nyerte el, a világhírű dalokat ő ülteti át magyarra. A 31 éves Galambosi Attila a Színművészeti Egyetem színész szakán végzett, utána kezdett el fordítani. Az Operaház fantomja a negyedik nagyobb munkája lesz, a Marlene (Budapesti Kamara), a Funny Girl és a Kán-kán (Operettszínház) után.

A muzsikusként, festőként, énekesként is ismert, a magyar „underground” táncszínház és alternatív csoportok kísérleteiben is részt vett Kentaur 1990 óta minden jelentős magyar prózai (Leonce és Léna, Szent Johanna, Ármány és szerelem, Ahogy tetszik, Sirály, Figaró házassága…) és zenés (West Side Story, My Fair Lady, Valahol Európában, Miss Saigon…) színházban tervezett díszletet, az operát (Pillangókisasszony, Faust, Gianni Scicchi), a televíziót és a mozifilmet is beleértve.

Vágó Nelly jelmeztervező több mint 500 munkát tudhat magáénak a prózai (Lear király, Romeo és Júlia, Bánk bán, Platonov, Don Juan, Tartuffe, Koldusopera, Az ember tragédiája…), az opera (Aida, Othello, Fidelio, A bolygó hollandi, Carmen, Háry János…), a balett (Romeó és Júlia, Szentivánéji álom, Don Quijote…), a musical (Macskák, Nyomorultak, Jövőre veled ugyanitt…) és a film (Szindbád, Macskajáték, Hannussen…) műfajában egyaránt.

Szirtes Tamás nevéhez fűződik – egyebek között – Andrew Lloyd Webber A szerelem arcai, József és a színes, szélesvásznú álomkabát, Macskák, Akutagava A vihar kapujában című darabjainak színpadi rendezései, valamint televíziós produkciók és filmek, mint például a Csehov emlékére készült alkotás, Feydeu: Gyilkosság a Maxim utcában, Turgenyev: Egy hónap falun, Shakespeare: Makrancos hölgy.

A tervek szerint Az Operaház fantomját ősbemutatóját 2003. május 31-én tartják a Madách Színházban.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!