Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Zokog a nézőtér (Archívum)
A Pulóvergyűjtő a Komédium Színházban
Szerző: I-Web.hu
2002. október 16. 11:46


A teljesen üres színpadi tér közepén ócska ágy áll. Ez az előadás egyetlen bútora. A pulóvergyűjtő két ember, egy férfi és egy nő találkozásának történetét meséli el.

Rose egy amerikai város cukorkaboltjában dolgozik, Cliff pedig kamionsofőrként járja az országot. Cliff betéved a cukorkaboltba, megismerkedik a lánnyal, aki beleegyezik, hogy a munkaidő végeztével a férfi hazakísérje. Mi, nézők akkor kapcsolódunk a történetbe, amikor ők ketten megérkeznek Rose lakásába.

A helyzet teljesen nyilvánvaló: Cliff egy alkalmi kapcsolat reményében vásárolta fel a fél cukorkaboltot, s úgy gondolja, a lány is kapható - ahogyan ő fogalmaz - "egy kóbor numerára". A lakásban azonban rá kell döbbennie, Rose - bár mérhetetlenül magányos - retteg attól, hogy bárkit közel engedjen magához. Cliffnek el kell döntenie: lemond jól eltervezett estéjéről, vagy megpróbálja megérteni a lányt.

Az előadás pergő, a nézők nevetnek Gáspár Sándor remekül megformált kamionsofőr-figuráján. Valaki a nem gyakori színházlátogatók közül oda is súgja a mellette ülőnek: "nagyon jó a pasas". Aztán hirtelen csend támad a nézőtéren. Rose egy történetet kezd mesélni négy különleges daruról, akik a város állatkertjében éltek. Ebből a madárfajból már csak hét élt az egész világon, s négy éppen ott, az ő állatkertjükben. Rose gyakran sétált arra, nézte milyen kecsesen állnak vékonyka lábaikon. Egyik nap durva fiatalok jöttek. Hangosan bömböltették a magnójukat, káromkodtak, s köveket kezdtek dobálni a vízbe. Megölték a madarakat. Rose zokog. A nézőtér zokog. Az egész Komédium papírzsebkendő után kutat. Történt mindez egy átlagos hétköznap délelőtt, nyilvános főpróbán. Az előadás legközelebb október 28-án hétfőn este hét órakor látható.


William Mastrosimone: A pulóvergyűjtő
Fordította: Borus Judit
Játssza: Kerekes Éva és Gáspár Sándor
Rendezte: Taub János
 
http://www.komedium-szinhaz.hu/

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!