Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Vigyázat, felvétel! (Archívum)
Mike Figgis új filmje, a Szálló (Hotel)
Szerző: I-Web.hu
2002. október 15. 11:33


Szálló a Time Code vázlata. Érdekes módon a szkeccs később készült el. Talán nem volt új téma, vagy túl nagy volt az előző film sikere? Mike Figgis még egy bőrt húzott le egy témáról és egy ötletről. Az identitás, a multimédia és a felcserélhetőség kérdéseit feszegető Szállóban is vissza-visszatér a Time Code-ból már ismert négy részre osztott képernyő. Négy különböző történet fut egymással párhuzamosan a vásznon. Az elsőre hatásos és emlékezetes ötlet másodszor már kissé elhasználtnak tűnik.

Mike Figgs
A velencei Palace Hotel Hungariába
egy filmes csapat érkezik, hogy a Dogma-filmek stílusában forgassa le John Webster Malfi hercegének adaptációját. A produkciót egy dokumentumfilmes stáb is követi, a mindenre elszánt Salma Hayek vezetésével. Mindenki kamerával rohangál, filmez, megfigyel. Ha más, elegánsabb megoldás nincsen, akkor a szemével rögzíti az eseményeket, és floppy híján az agyában raktározza az emlékeket. Egy furcsa kelet-európai politikus kissé túl sok időt tölt a hotel alagsorában, miközben a hotel szállóvendégei egyre-másra tűnnek el. A pincében kampóra akasztott emberi végtagok aszalódnak. Miután a film rendezőjét észrevétlenül hátba lövik, a producer veszi át a film forgatását, és még a rendező nőjét is lenyúlja. Csakhogy a rendező nem hal meg, csupán éber kómába esik. Álmát egy leszbikus nővér vigyázza. Aztán egy halálközeli szeretkezés után a rendező újra feléled, és elűzi a hatalmat bitorló producert.

Szálló intelligens film. Elmélethez gyártott fikció a filmes narratíva kiterjesztési lehetőségeiről. Aki ezt imádja, az egekig magasztalja majd a filmet a több szinten futó, reflektált "történet" elmésségéért, a különböző vizuális technikák (kamerák, képkivágások) használatáért, az ötletes és kísérletező hanghatásokért. Azért annak is érdemes megnézni, aki nem kedveli, ha a történet a sztori megalkotásának elbeszélése csupán, vagy ha a filmbeli karakterek helyett csak szerepeket játszó színészeket látunk. A felfrissülés sosem árt.

 

Írta és rendezte: Mike Figgis
Szereplők: Rhys Ifans, Salma Hayek, David Schwimmer, Saffron Burrows, Lucy Liu, Julian Sands, Burt Reynolds, Danny Huston, Max Beesley, John Malkovich

 
 
Jelenleg 8 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!