Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
NAPJAINK TÉVÉJE MINT INTERMÉDIUM (Archívum)
Második esettanulmány, avagy fonnyadt desszert vacsora után
Szerző: I-Web.hu
2002. október 14. 11:37

     A televíziózás szakmája elleni ökölcsapások sorában a legfrissebb kétségkívül Faludy György költő és szép-szomorú nejének vetkőzési szeánsza a legfrissebb férfimagazinnak aposztrofált színes sajtótermék felkérésére. Alaposan beharangozott anyag természetesen mindkét csatornán.

     A Fókusz 19.05-ös kezdéssel indítóként pakolja be a fotózás tényét, a költőfejedelem reflexióját és az újság nyílt reklámját elegyítő riportnak csúfolt kép- és hangsort. A bulvármagazinok alapvető szerkesztési elve sérült ugyan, hogy nem a legérdekesebb (véresebb, csöcsösebb, szörnyűbb) anyagot hagyták a végére, miszerint aki igazán kíváncsi, kénytelen legyen végigülni az egész műsort reklámblokkostul. Ám valamit nyertek is: győztek a “hírversenyben”.

     Az Aktív a műsorújsághoz képest 10 perccel később kezdett, az elsőségről így lecsúszott, s kénytelen az exkluzív jelzővel ellátni saját, bővebb lére eresztett vetkőzős anyagát, hátha úgy többen nézik. (Többen nézik. A jelek szerint ugyanis kifulladóban a Fókusz, feljövőben az Aktív, de legyen ez a következő esettanulmány tárgya.)

     Van, akinek a Faludy képébe bőven belefér a kis öreg magamutogatása, s van, aki ízléstelennek tartja. Abszolút szubjektív (nekem, ha megengednek ennyi egyéni kitárulkozást – belefér). Ami azonban nem szubjektív, sőt közérdekű, az egy ilyen “riport” pozicionálása és műsorrendbe illesztése. Még ha egyetlen mellbimbót sem láttunk este 7 és fél nyolc között, ez az anyag: erős. Ha félreteszem a tévés szlenget, akkor bunkó és aljas. És nem azért, mert ennek nincs helye egy televízióban. Nagyon is van; legyen; merjen lenni! Főleg, ha van rá igény. Ám az igényt ne egy induló szexlap marketingkampánya, ne a főműsoridős képernyő előtt ülő, potenciálisan elérhető milliók és a ne a konkurens műsorok egymás iránti lealázási törekvései jelentsék.

     Az igény és a fogadókész közeg találkozzon egy nívós, éjszakai magazinban (ld. pl. Spiegel) Ott, ahol a szexualitás, a szerelem, a testiség, az erotika a helyére kerülhet, ahol a jelenség mögé nézhetünk, ahol megszólalhat a vetkőztető és a vetkőző mellett még más is – nem feszes négy percben.

     Ha nem, különben mi van? Különben indító szexlapszámokkal telerakott asztal mögött nyilatkozó főszerkesztő van, eszközként felhasznált testiség van, ösztönre futtatott undor és borzongás van, bábként mozgatott alkotók és szereplők vannak. Lesajnált kép és tartalom. Médiamarketing-igények kiszolgálása. Újfent végletekig kihasznált kukkolási ösztön. Félreértelmezett, rossz és hibás eszközökkel elért nézettségi hajsza.

    Már megint egy köztes televízió. A szakmaiság és alázat interregnumától szenvedő intermédium. A félszeműek, a torzak, az elesettek, a széttépettek, az önmagukat áruba bocsátók kiszolgáltatottságán és nyomorán nyerészkedő üzleti vállalkozás és az elektronikus mozgókép káros és sajnálatos elegye. De nem televízió. Már megint és még mindig.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Napjaink tévéje mint intermédium 1.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!