Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Újságírói elismerések (Archívum)
Átadták a Pethő Sándor sajtódíjakat és a Pethő Tibor-sajtóemlékérmet
Szerző: Sulyok Máté
2002. október 10. 12:44


A Hemingway Alapítvány Pethő Sándor-díjának célja az igényes magyar stílus követelményeinek megfelelő, az ország társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális életét bemutató magas színvonalú cikkek, kiemelkedő írások és a hatásos, a műveltséget széles körben terjesztő újságírói műsorok támogatása és elismerése.

A tizenegyedszer átadott elismerések közül idén a nyomtatott sajtó díját Hanthy Kingának, a Magyar Nemzet című napilap munkatársának a magyar újságírásban végzett kiemelkedő munkásságáért, az elektronikus médiában, a rádiózásban és az egyéb kommunikációban az elmúlt évek során végzett munkájáért, Juhász Juditnak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szóvivőjének ítélték oda. A díjjal egyenként 900.000 Ft ösztöndíj, egy márvány díszalkotás és egy emlékplakett jár.

A Hemingway Alapítvány kuratóriuma első elnökének emlékét örökíti meg, az 1997-ben létrehozott újságírói elismerés. A 175.000 forinttal és egy díszes emlékéremmel járó Pethő Tibor-emlékérmet – hatodik alkalommal – Sályi András, a Magyar Rádió kulturális és ismeretterjesztő műsorokkal foglalkozó munkatársa kapta.

A díjak odaítélésével a kuratórium tagja – Dr. Glatz Ferenc, Görgey Gábor, Dr. George F. Hemingway, Dr. Kemény Gábor, Dr. Kosáry Domokos, Dr. Pomogáts Béla – hangsúlyozzák a magyar újságírás nemes hagyományait és az újságírói értékek tiszteletére buzdítanak, amelyeket az egymás követő nemzedékek felhalmoztak és a magyar kultúra, a közélet és a sajtó közkinccsé tettek.

A Pethő Sándor-díjat eddig Baróti Géza, Ruffy Péter, Dr. Székely Ferenc, Bajor Nagy Ernő, Dr. Csáky Zoltán, a Magyar Nemzet szerkesztősége, Kroó György, Pintér Dezső, Lengyel Nagy Anna, Bossányi Katalin, Kovalik Károly, Martin József, Ráday Eszter, Szále László, Vitray Tamás, Ferch Magda, Tóbiás Áron, Gömöri Endre és Pálffy István kapta meg.

A Pethő Tibor sajtóemlékérmet eddig Devich Márton, Vujity Tvrtko, Csontos János, Bächer Iván és Makai József vehette át.

 
 
Jelenleg 7 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!