Forpsi

Állások, állások Magyarországon, álláskeresés, jobs

Fesztivál.hu

Port80.hu

Mp3Heaven.hu
Legyen a Papirusz.hu a Kezdőlapja! Tegye be lapunkat a Kedvencek közé!
Kinek is ajánljuk? (Archívum)
Anyádat is
Szerző: Sulyok Máté
2002. október 4. 13:10


Adva vagyon két unatkozó „kiccsávó”: Tenoch gazdag, Julio szegény – „ez a kettő elég ok” (copyright Hofi) a semmittevésre. A film – csodák csodája – aktussal kezdődik (hogy továbbra is rózsaszín stílusban közlekedjek) – ekkor még bízunk a Betty Blue-hoz (37º2 le matin) hasonló nyitó-képsor okán a Jean-Jacques Beineix-mű szikrázó kapcsolat- és személyiség bemutatásában. Mint kiderül, a kölkök még egy utolsót izéltek (mert ezt másnak nehéz nevezni) barátnőikkel, mielőtt a „kiccsajok” elmennek Olaszországba. Ezután a kiskrapekok belevágnak a nagy latin sziesztázásba, vagyis a durva semmittevésbe, ami főleg verbális öntömjénezésből áll, saját nagyfarkúságukat és macsoizmusukat tekintve. Persze a szón kívül tesznek is, ahogy a mondás tartja „a konnetktort kivéve mindenkit” akarnak, valamint füveznek – orrba-szájba. Meg erősen onanizálnak is: Tenoch rokonára, a Spanyolországból érkezett Luisára gondolva, sikerül is nekik – egyszerre, hurrá. Azután hármasban elindulnak át Mexikón, hogy fürödjenek a tengerben – ekkor sajnos, rá kell jönnünk, hogy nem minden road-movie papsajt.

Ilyen, és ehhez hasonló értelmes dolgokkal töltik az időt, és az a közhellyé koptatott, alapkérdés merül föl, amit a filmerőszak kapcsán már agyonrágtak az okosok (de megoldásra nem jutottak). Hogy tudniillik a valóság és a film milyen kapcsolatban áll egymással, melyik hat melyikre, és milyen mértékben, s ha kölcsönös, akkor is. Az Anyádat is alkotóinak nyilván az átlagnak ismert kamaszok szolgáltatták a karaktersémát, viszont a Cuaron--fivérekben felmerült-e, hogy ők milyen magatartásmintát közvetítenek az esetleges korosztályi nézők számára. Hogy talán ezekben a cselekedetekben, gondolkodásmódban egyfajta példát állítanak a plázacicák és mobilvagányok elé. Bele gondol-e, „művész” és „fogyasztó” egyaránt, belegondolunk-e felelősen, hogy tetteinknek hatása és következménye van önmagunkra és más emberekre is.

Nem érzem, hogy a film készítői átrágták magukat ezen.


Anyádat isY tu mamá también (mexikói-amerikai, 2001, feliratos – 105 perc)
Rendezte: Alfonso Cuarón; a forgatókönyvet Alfonso Cuarón és Carlos Cuarón írta; fényképezte: Emmanuel Lubezki; vágó: Alfonso Cuarón, Alex Rodríguez; producer: Alfonso Cuarón, Jorge Vergara; executive producer: David Linde, Sandra Solares, Sergio Aguero, Amy Kaufman; főszereplők: Maribel Verdú (Luisa Cortes), Gael Garcia Bernal (Julio Zapata), Diego Luna (Tenoch Iturbide), Diana Bracho (Silvia Allende de Iturbide), Emilio Echeverria (Miguel Iturbide).
Magyarországon forgalmazza a Budapest Film.

a film honlapja: http://ytumamatambien.com/ENGLISH/WEB/escoge.html

 
 
Jelenleg 4 olvasó böngészik a Papiruszon


Képes apróhirdetés ingyen | Nemzetközi hirdetés | Fesztivál, rendezvény

Legyen a WEBSZIGET.COM a Kezdõlapja!
PORT80.HU :: Magyarország Legtutibb Kezdolapja! :o)
MP3Heaven.hu :.:.::. Zene, MP3 & Partyzine q-_-p
Fesztivál.hu - A magyarországi fesztiválok gyujtoportálja
Tourinfo.hu - Magyarország Vezeto Turisztikai Portálja
SzuperPiac.hu - A képes hirdetések helye!
.: Papirusz.hu :. Kulturális Portál
Mindentudó.net :: Az optimális döntés lehetosége!
Hirdessen Nálunk! Tekintse meg médiaajánlatunkat!
Impresszum
Ha kérdése van, írjon nekünk!